Tesla Model S
april 25, 2015

Elbil ydmyger superbiler

Det er nærmest blevet et internetfænomen – familiebilen Tesla Model S, der ydmyger dyre sportsvogne i accelerationsdyst.

Tendensen er ikke blevet mindre efter Tesla har opgraderet modelpaletten med D versionen. Her er det naturligvis ikke diesel, vi taler om, men dual motor, der er en ekstra motor på forakslen. På den hidsigste model P85D betyder det, at effekten stiger fra 416 hk til 700 hk.

Når hele potentialet skal frigøres, aktiverer man funktionen Insane på touchskærmen, og så træder man bare speederen i tæppet. Her er ingen hjulspind, bare en acceleration, der sender nakkehvirvlerne på overarbejde. 0-100 km/t nås på 3,4 sekunder, hvilket er superbils-territorium.

Se bare her hvor få, der findes af den slags biler til salg i Danmark.

Måske har du allerede set det til hudløshed., men her er et lille udpluk af videoer, der viser hvorfor Tesla Model S er blevet populær:

0-210 km/t

Vores egen journalist, Ebbe Sommerlund, accelererer her fra 0-210 km/t på en tilkørsel til Autobahn. Siden er softwaren opdateret, så topfarten er 250 km/t.

Skrækslagne passagerer

Den amerikanske youtube-kanal Drag Times tog en række intetanende personer med ud i P85D, og her er det helt tydeligt, hvorfor det hedder Insane-mode. Videoen er vist næsten 5.000.000 gange, hvilket naturligvis ikke er Gangnam Style, men det er ret godt for en bilvideo.

Vinder over Ferrari 458 Italia

Okay, den Ferrari bliver slået til plukfisk. I hvert fald i starten, hvor elmotorernes moment har en kæmpe fordel over det smalle omdrejningsfelt, hvor en forbrændingsmotor er effektiv.

Taber til Ferrari F12

Hvis dette havde været en lyskrydsduel, så havde Tesla vundet, men 402 meter er nok til at de 740 heste i Ferrariens V12-motor får overtaget. Den har en officiel 0-100 km/t- tid på 3,1 sek.

Hvis du selv vil have en Tesla Model S, så er der en del til salg. Godt nok ikke mange, hvis overhovedet nogen, P85D, men de fleste kan nok også nøjes med 416 hk i en P85 eller de 385 hk i en almindelig 85.

Del artikel:

Andre fandt dette interresant

Redaktionen anbefaler

Mød redaktionen

Bilbasen

Bilbasen er Danmarks største markedsplads for køb og salg af såvel nye som brugte biler, autocampere, varevogne og busser.

Bilbasen er desuden et redaktionelt univers, som gennem artikler, gallerier og videoer leverer en kombination af guides, tests og nyheder inden for bilernes verden. Så kort sagt får du her både en markedsplads og et medie, som klæder dig på til at købe, eje, lease eller sælge en bil.
© 2023 Bilbasen Blog Schibsted Denmark ApS