Kategorier
Elektrisk Nyheder

Priserne på Tesla Model Y er klar – og den kan bestilles nu

Tesla Model Y er endelig i Danmark! Model Y kommer til en start i to varianter med en rækkevidde op til 505 km.

Tekst: Jacob Dalby / Foto: Tesla / d. 9. juli 2021

Den fuldt elektriske SUV Tesla Model Y har kørt rundt i USA i over et år, men nu er det endelig muligt at bestille den i Danmark. Det sker på Teslas hjemmeside, der netop har åbnet op for bestillinger. Her er det muligt at vælge imellem to varianter: Long Range og Performance. Begge varianter kommer med firehjulstræk.

Specifikationer

Tesla Model Y

Long Range

Motor: To elmotorer

0-100 km/t: 5,1 sek

Tophastighed: 217 km/t

Rækkevidde: 505 km

Startpris: 499.412 kr.

Specifikationer

Tesla Model Y

Performance

Motor: To elmotorer

0-100 km/t: 3,7 sek (1 ft fratrukket)

Tophastighed: 241 km/t

Rækkevidde: 480

Startpris: 591.412 kr.

Hård konkurrence

Model Y skal følge op på den massive succes, som lillesøster Model 3 har haft. Men konkurrencen er hårdere, end den var, da Model 3 kom til Danmark. Model Y skal konkurrere mod VW ID.4, Skoda Enyaq og den nyligt introducerede Audi Q4 e-tron.

LÆS OGSÅ | 2021 oversigt: Se alle elbiler i Danmark samt rækkevidde og pris

Prisen for Model Y starter ved 499.412 kr. for Long Range, der kører op til 505 km op en opladning. Den lidt dyrere, og noget hurtigere, Performance når op til 480 km på en enkelt opladning. Performance starter ved 591.412 kr. Der er selvfølgelig adgang til Teslas mere end 6.000 superchargers i Europa samt de nye V3 Superchargers, som kan oplade med hastigheder op til 1.600 kilometer i timen. Som med alle modeller fra Tesla bliver Model Y opdateret over-the-air med softwareopdateringer løbende.

De første leveringer i Danmark af Tesla Model Y forventes senere i år.

Plads til 7 personer

Sammenlignet med Tesla Model 3 er Model Y 10% større. Men formen som hatchback giver bedre og nemmere adgang til både bagagerum og bagsæder.

LÆS OGSÅ | Fornuftige priser gør Audi Q4 e-tron relevant

Apropos bagsæder stiller Model Y med plads til syv personer. Hvor stor man må være for at kunne passe derind melder historien ingenting om. Men da Tesla Model Y ikke er meget større end en BMW X3 er sæderne nok mest beregnet til børn.

Af Jacob Dalby

Med baggrund i motorsporten fylder biler med sportslige egenskaber det meste af Jacobs bevidsthed – både nye og brugte giver smil på læben.

Det siges i øvrigt, at Jacob kunne køre før han kunne gå så interessen for biler startede tidligt. Interessen udviklede sig til passion og siden har arbejdet som motorjournalist på blandt andet Bil Magasinet fyldt det meste af de vågne timer.

Forbrugerstof og vejledning er også blandt Jacobs kernekompetencer og han er ikke ked af at fortælle dig, hvilken bil du skal købe næste gang.