april 1, 2023

Tesla stormer frem: Model Y i voldsom fremgang i marts

Allerede i februar var Tesla Model Y den mest indregistrerede nye bil i Danmark. I marts gik indregistreringerne af elbilen amok.

TEKST OG FOTO Morten Bek

Endnu en måned, endnu en række nyheder om Tesla. Det kan være trættende, men det er interessant at følge med i danskernes bilkøb, efter Tesla midt i januar gav priserne på Model 3 og Model Y et stort hug.

Allerede i februar kunne Tesla skrue plader på 1.018 fabriksnye Model Y, som gjorde den til den mest populære nye bil i Danmark, mens den billigere Model 3 end ikke var med i top 10.

LÆS OGSÅ | Tesla rykker: Over 1.000 nye Model Y i februar

Indregistreringstallene for nye biler i Danmark i marts 2023 er lige landet, og Teslas indflydelse på det danske bilmarked er lige nu monumental. Model 3 er kommet ind som den tredje mest indregistrerede nye bil i marts (443 styk), men tallet for Model Y er forbløffende: En uovervindelig førsteplads med 3.203 biler.

Den mest indregistrerede på en måned i mange år

Der er langt – meget langt – ned til listens nummer to i marts. Peugeot kunne sende 516 danskere ud i nye 208‘ere, så det lykkedes med andre ord Tesla at gange det tal med cirka seks.

Med Model Y har vi med en bil at gøre, som koster mindst 374.990 kr., så det er svært at se nogen krise hænge over det danske bilmarked lige nu. Indregistreringstallet for marts, samlet set, er da også gået frem med 17 procent til 17.960 personbiler i forhold til marts 2022.

LÆS OGSÅ | Tesla fortsætter priskrigen: Model 3 nu fra 329.990 kr.

De Danske Bilimportører, som står alle indregistreringstallene, har været så venlige at lave en top 10 over de mest indregistrerede personbiler på en enkelt måned i de seneste 10 år. Der er fem biler på listen: Nissan Qashqai, Ford Kuga, VW Up, Tesla Model 3 og Tesla Model Y.

Med undtagelse af Model Y ligger bilerne mellem 1.308 og 1.688 eksemplarer på en måned – med Kuga som den bedste i den række i juli 2020. Tesla har formået næsten at fordoble tallet for den bedste enkeltstående måned.

LÆS OGSÅ | Test: Mening er ikke noget, man finder i Tesla Model S Plaid

Konkurrenterne til Model Y, men også Model 3, tæller ikke bare biler i samme klasse, for priserne er forholdsmæssigt så lave, at Model 3 til 330.000 kr. konkurrerer med små elbiler som Peugeot e-208 og Cupra Born. De lave priser hos Tesla er noget, der virkelig gør ondt hos andre bilmærker og deres forhandlere.

Det bliver spændende at følge med i, hvad der sker i de kommende måneder. Både når det gælder salget hos Tesla og andre bilmærker, men også når det kommer til prisjusteringer hos de andre bilmærker.


Brugte Tesla Model 3 og Model Y til salg på Bilbasen

Se flere brugte Tesla Model 3 og Model Y til salg på Bilbasen

Del artikel:

Andre fandt dette interresant

Redaktionen anbefaler

Mød redaktionen

Morten Bek

Som uddannet journalist og med biler som en af de helt store interesser er Morten opvokset på flere af de helt store bilmedier — Bilmagasinet, Berlingske og Auto Bild.

Morten har også tidligere investeret sin tid i sit eget projekt, Biler.nu.

Morten elsker “almindelige” biler. Han vil meget gerne sidde bag rattet af en ny AMG, men han brænder lige så meget for at teste den seneste nye Seat Leon eller Peugeot 208.

Hos Bilbasen bruger han sin viden, analyseevner og sunde fornuft som nyhedsskribent, videojournalist og biltester.
Bilbasen er Danmarks største markedsplads for køb og salg af såvel nye som brugte biler, autocampere, varevogne og busser.

Bilbasen er desuden et redaktionelt univers, som gennem artikler, gallerier og videoer leverer en kombination af guides, tests og nyheder inden for bilernes verden. Så kort sagt får du her både en markedsplads og et medie, som klæder dig på til at købe, eje, lease eller sælge en bil.
© 2023 Bilbasen Blog Schibsted Denmark ApS