Kategorier
Elektrisk Nyheder

Tesla tredobler antallet af Superchargers i Danmark

Tesla har i dag 12 Supercharging-stationer i Danmark. Det tal vil Tesla nu tredoble, og det vil de gøre på bare halvandet år.

Tekst: Simon Hallenslev / Foto: Presse / Dato: 20. januar 2022

Hvis du er Tesla-ejer, har du i dag 12 steder at tage hen, hvis din bil er flad og du gerne vil lade hurtigt. Snart har du mange flere.

Hvis ekspansionen går, som Tesla planlægger det, kommer du til at have 24 flere Supercharging-stationer at tage til inden for halvandet år. Det betyder, at de 156 nuværende 156 ladeudtag vokser trefoldigt til næsten 500 stk.

Hurtig ekspansion, hurtig opladning

Det er let at love en tredobling, hvis det sker over et årti. Heldigvis planlægger Tesla, at ekspansionen skal ske hurtigt. Det er derfor forventningen, at Tesla åbner seks nye Supercharger-stationer i Danmark allerede i foråret 2022.

Inden udgangen af 2022 forventes det, at det nuværende antal Supercharger-stationer er fordoblet fra 12 til 24 stationer. Inden for 18 måneder er det planen, at der skal være 36 Supercharging-stationer i Danmark.

Hvis alt går som planlagt, er det nuværende antal Supercharging-stationer med andre ord tredoblet i sommeren 2023.

LÆS OGSÅ | Tesla har åbnet deres Superchargers – og der er allerede problemer

De nye Supercharging-stationer bliver udstyret med den tredje og seneste generation af Superchargers kaldet V3. De nye V3 Superchargers har en effekt på op til 250 kW, hvilket giver et kortere ladestop, når man er på farten. En Tesla Model 3 Long Range vil eksempelvis kunne lade op til 275 km ved bare 15 minutter i laderen.

Det første skridt i den store ekspansion bliver i Odense. Her etablerer Tesla en ny Supercharging-station med 16 af de nye V3-ladere. En station, der skal binde landsdelene sammen og åbne op for rejser mellem København og Århus.

Som sidebemærkning til nyheden om de nye stationer understreger Tesla, at de nye V3 Superchargers understøtter CSS-adaptere. De vil derfor være tilgængelige for alle Tesla-ejere.

Af Simon Petry Hallenslev

Artikler om gamle såvel som nye biler, de seneste nyheder til bilentusiaster og afsendelse af Bilbasens nyhedsbrev er det, som Simon roder med.

I sit arbejde på Bilbasen kombinerer Simon en brændende passion for biler med sin viden fra Copenhagen Business School. Når artiklerne forfattes, er det derfor ikke kun med en dybtliggende interesse for biler, men også med omtanke for ting som SEO-optimering og korrekt markedskommunikation.