Kategorier
Forbrugerstof Nyheder

En flyvende Bentley, Mikkel Kessler og The Stig i første episode af Top Gear Danmark

Vi har fået lov til at smugkigge på første episode af Top Gear Danmark og taget en snak med Felix Smith, en af de nye værter, om hvad vi kan forvente os af de kommende episoder. Der er nok at glæde sig til.

Af: Jacob Dalby / d. 25. februar 2020

Top Gear Danmark trak overskrifter allerede inden første episode, da Naturstyrelsen politianmeldte Nordisk Film efter en optagelse på Jyllands vestkyst. De ulovlige optagelser af tre store luksus-firehjulstrække; Lamborghini Urus, Bentley Bentayga og Mercedes Benz G-klasse, der kører rundt i klitterne. De tre firehjulstrækkere danner rammerne om den første danske episode af Top Gear nogensinde. Top Gear Danmark har premiere på torsdag den 27. februar på streaming-tjenesten Dplay – men Bilbasen har fået lov at se første episode allerede og iøvrigt taget en snak med én af showets værter, Felix Smith:

” Hvis jeg skal være helt ærlig har jeg ikke selv set alle programmerne endnu. Delvis fordi jeg er pisse nervøs for hvordan det bliver modtaget. Lige præcis første episode har jeg ikke set før i dag.”

Mest solgte tv-program i verden

Fænomenet Top Gear er blandt de absolut mest solgte tv-programmer i verden. Den britiske tv-station BBC står bag konceptet med de oprindelige værter Jeremy Clarkson, Richard Hammon og James May. Nu har Discovery købt rettighederne, så at Danmark kan få sit eget show med danske værter: Tv-vært Felix Smith, skuespiller Dar Salim og den tidligere racerkører Jesper Carlsen. Felix fortæller grinende, hvad vi kan se frem til:

”I kan se frem til fede biler, flot natur og så road trip-fjernsyn med tre drengerøve i sin bedste alder. Vi har haft det rigtig, rigtig sjovt. Det har også været skide hårdt, meget besværligt og udfordrende på alle mulige leder og kanter, men jeg tænker også, at det er sådan Top Gear er at lave.”

Felix fortsætter med sin største oplevelse under optagelserne:

“Det er fandme svært at sige. Jeg synes det var rigtig, rigtig sjovt ovre i Norge, hvor vi fik lov til bare at drøne op og ned af de skibakker der. De lukkede Beitostølen (red: skiområde i Norge) og der testede vi Ford Raptor, Range Rover Sport og Suzuki Jimny for at se, hvad der klarer sig bedst på en rød løjbe mod en af verdens hurtigste snowboardere. Det var pis’ farligt. Jeg ved ikke om du kan forestille dig hvordan det er at køre ned ad en rød løjpe og du rent faktisk skal slå en tid. Man kan jo ikke bremse, man kan jo ingenting – vi havde jo ikke snekæder på. Det var bare afsted. Pis’ farligt”

Luksus-firehjulstrækkere i første episode

I første episode vælger Felix, Dar og Jesper hver en firehjulstrækker fra øverste hylde. Felix snupper en Mercedes AMG G63, hvor de to medværter sprænger budgettet med en Lamborghini Urus til Dar og den monstrøse Bentley Bentayga W12 til Jesper – og der bliver ikke lagt fingre imellem. Med diverse prøvelser fra drag race på en landingsbane til drift-race og flyvehop på stranden på Vestkysten, bliver de store firehjulstrækkere presset til sit yderste:

”Altså jeg vil sige at den Bentley der, den holder nok stadig ovre på Bentleys fabrik og venter på en ny undervogn – som i øvrigt koster det samme som hele den Geländewagen jeg kører i.”

Episoden Felix omtaler er hvor Jesper i den 608 hk stærke Bentley flyver igennem vandløb og over et flyvhop med en rimelig hård landing. Og netop den hårde behandling af bilerne er noget af det, der fungerer aller bedst.

Noget virker, noget virker ikke

Hvad der til gengæld ikke fungerer godt er meget af klipningen. Nordisk Film har fået hjælp af BBC til produktionen og da det er rettighedern til et koncept der er købt, skal grundelementerne være de samme som originalen. Desværre er klipningen ikke helt i skabet og der er ofte lagt tale ind over klip, der lyder meget som oplæsning. Det gælder især testen af en Aston Martin Vantage, der samtidig er overstået på rekordtid. Som bilentusiast savner vi lidt mere.

The Stig er selvfølgelig også med i den danske udgave af Top Gear men heller ikke her, kommer produktionen i mål. The Stig sætter, ligesom i originalen, omgangstider i showets hurtigste og dyreste biler. Men sekvensen bliver hurtig kedelig at se på. Vi spørger selvfølgelig Felix, hvem der gemmer sig bag den hvide The Stig-hjelm:

“No one knows. Jeg har hverken mødt ham eller set ham uden hjelm på. Jeg ved, at det selvfølgelig er en racerkører. Det er en del af formatet og en noget af det BBC lægger stor vægt på. Det eneste jeg er ret sikker på, det er at det den samme i alle programmerne.”

Vi glæder os

Vi er dog slet ikke i tvivl om, at Top Gear Danmark bliver det mest underholdende danske bilprogram vi har set. Både for bilentusiaster men ikke mindst for mindre bilinteresserede. Værterne og deres entusiasme, behandlingen af bilerne, de flotte billeder og ikke mindst ambitionsniveauet fungerer rigtig godt. Men der er også flere ting, der ikke rigtigt fungerer – endnu. Det bliver spændende at se, hvordan programmet og værterne udvikler sig igennem de næste episoder.

Af Jacob Dalby

Med baggrund i motorsporten fylder biler med sportslige egenskaber det meste af Jacobs bevidsthed – både nye og brugte giver smil på læben.

Det siges i øvrigt, at Jacob kunne køre før han kunne gå så interessen for biler startede tidligt. Interessen udviklede sig til passion og siden har arbejdet som motorjournalist på blandt andet Bil Magasinet fyldt det meste af de vågne timer.

Forbrugerstof og vejledning er også blandt Jacobs kernekompetencer og han er ikke ked af at fortælle dig, hvilken bil du skal købe næste gang.