Kategorier
Forbrugerstof

Toyota Avensis 2012-2015. Finalist i Årets Brugtbil

Der står en elefant i rummet. Vi kan alle se den, så lad os bare sige det højt: En Toyota Avensis er en lidt kedelig bil. Den er leverpostej, men det er vi mange, der godt kan lide. Avensis gør sit job uden at brokke sig, den er rummelig, den er godmodig og den er komfortabel. Hvad der er endnu vigtigere – den går sjældent i stykker.

Af Ebbe Sommerlund. Foto: Karsten M. Lemche

Helt ærligt så er det ikke fordi en Avensis er 112 pct. skudsikker, men Toyota drager ansvar for sine produkter og er blandt de mest fair, når det gælder kulance på reparationer. Altså reparationer, hvor værkstedet betaler en del. Det kan mærkes på Autoindex, der er FDM’s store bil-forbrugerundersøgelse – her ligger tilfredsheden med mærket i top og har gjort det i mange år.


Du har også en stemme i Årets Brugtbil –  marker din favorit i bunden af artiklen og klik stem


Benzinmotorerne er uden turbo, hvilket gør at de mangler lidt saft og kraft, men også at de sjældent går i stykker. Dieselmotorerne er lige å følsomme for forkert kørselsmønster som konkurrenterne – køb kun diesel, hvis du kører langt næsten hver gang bilen startes.

 

Stærke sider

Rummelig

God gensalgsværdi

Stærk teknik

 

 

Svage sider

Ikke meget spark i benzinudgaverne

Uinspirerende køreegenskaber

2,2 diesel kan volde problemer

 

Totaløkonomi: TCO (Total Cost of Ownership) (3 års ejerskab/60.000 km) for: Toyota Avensis 1,8 VVT-i T2 st.car Touch 5d, årgang 2012, 67.000 km, salgspris: 191.200 kr. TCO: 2,18 kr./km.

 

Vurdering fra Bilbasens brugere: 4,3 ud af 5

Reservedelsindeks: 114 for 1,8 benzin

Serviceprisindeks: 121 for 1,8 benzin

 

>Søg Toyota Avensis 2012-2015 på Bilbasen<<

 

Af Ebbe Sommerlund

Nye biler kan være fine, men Ebbe Sommerlund sværger til de brugte af slagsen. Han vil nødig kaldes ekspert, men hans enorme viden er ikke til at tage fejl af, hvorfor han også er den primære drivkraft bag Bilbasens brevkasse.

Den motorjournalistiske baggrund har han fået hos blandt andre Bil Magasinet, V-Max og elbilmagasinet GO, hvilket har gjort ham til et omvandrende leksikon.

Ebbe er som sagt glad for brugte biler, og særligt de japanske af slagsen giver julelys i øjnene. Han er dog efterhånden blevet så voksen, at drengedrømmen af en toptunet Honda Civic er blevet erstattet af en fornuftig Renault Laguna.