april 8, 2015

Ugens fund: BMW 3.0 CSI

Det er nok 20 år siden, jeg så en BMW 3,0 CSI i Herning. Dengang som nu er det en fantastisk smuk bil. Når man ser den, er det mest bemærkelsesværdige letheden i designet. Moderne biler har høje hoftelinjer og lave ruder for at få bilen til at se muskuløs ud. En BMW 3,0 CSI (modelkode E9) er diametralt modsat. Her er ingen b-stolpe efter døren og c-stolpen er ekstremt spinkel. Sideruderne ser enorme ud, og der er frit udsyn til den smukke kabine. Selvom den var ekstremt potent for sin årgang, så er fremtoningen elegant og næsten venlig. En perfekt sommercruiser.

Da bilen på billederne ramte min nethinde var jeg solgt igen. Læs om den her og se alle billeder.

Sæderne er en historie for sig med de blankpolerede metaldele, og i bilen på billederne har en fejlfri kabine med den rigtige mængde patina.

Karossen har fået en overhaling, så den ifølge sælger står uden rust.

Under hjelmen gemmer sig en rækkesekser med indsprøjtning – den helt rigtige motorisering til en BMW.

Bilen er til salg hos Stelvio i Måløv og det hjælper naturligvis på tiltrækningskraften, at der er gjort noget ud af billederne. Prisen på 285.000 kr. kan synes til den høje side, men der er mange biler i Tyskland der er langt dyrere, og kun få der er billigere.

Godt for ejerne, men træls for os, der ikke har en.

E9 blev produceret i årene 1968-1975.

BMW 3.0 CSI specifikationer:

Motor: R6. 2.985 ccm
Ydelse: 200 hk/272 Nm
Tophastighed: 220 km/t
0-100 km/t: 7,7 sekunder
Vægt: 1.380 kg

BMW E9 DASH BMW E9 Engine BMW E9 Interior BMW E9 Rear BMW E9 Tools BMW E9

Af Ebbe Sommerlund

Del artikel:

Andre fandt dette interresant

Redaktionen anbefaler

Mød redaktionen

Bilbasen

Bilbasen er Danmarks største markedsplads for køb og salg af såvel nye som brugte biler, autocampere, varevogne og busser.

Bilbasen er desuden et redaktionelt univers, som gennem artikler, gallerier og videoer leverer en kombination af guides, tests og nyheder inden for bilernes verden. Så kort sagt får du her både en markedsplads og et medie, som klæder dig på til at købe, eje, lease eller sælge en bil.
© 2023 Bilbasen Blog Schibsted Denmark ApS