Ugens fund: Dodge Viper GTS

Ugens fund: Dodge Viper GTS
27/04/2016 admin-bilbasen

Dodge Viper var en af 1990’ernes helt store drømmebiler. Den var og er bare for vild. GTS er den helt rigtige model og koboltblå med de to hvide fartstriber er den helt rigtige farve. Og nu er netop den kombination til salg på Bilbasen.

Dodge-Viper

Den voldsomme historie om Dodge Viper starter helt tilbage i 1989, hvor den første prototype mødte verden. Med sine runde og anderledes former blev Viper hurtigt populær og sådan har det egentlig været lige siden, hvor den specielle amerikanske muskelbil med årene er blevet en ægte klassiker. Dodge producerer årligt stadig en ny og opdateret version af Viper, dog uden samme succes som tidligere. Og netop grundet skuffende salgstal har Chrysler, der ejer Dodge, annonceret, at de stopper med at producere Dodge Viper i 2017.

BILBASEN Køb Dodge Viper GTS her

I vores øjne hører den ‘ægte’ Dodge Viper også 1990’erne til. Og selv med mere end 20 år på bagen holder den sig umanerligt godt. Alene det er et udtryk for, at Dodge, selvom de med Viper delte vandene, ramte hovedet på sømmet, da de lancerede den polariserende V10’er. Og da Dodge Viper GTS blev præsenteret i 1996, var det som 2. generation i Viper-familien.

Ifølge Dodge selv var GTS en 90% ny bil i forhold til 1. generation, Viper RT/10. Noget teknologisk mesterstykke er Dodge Viper GTS ikke. Og det var den heller ikke i 1996. GTS var den første Viper til at have komfortmæssige fornødenheder som air condition, airbags, elektriske vinduer og centrallås. Viper GTS fik tilnavnet ‘double bubble’, da taget ved både fører- og passagersædet var hævet for at gøre plads til brug af hjelm.

LÆS OGSÅ Ny Cayman: Porsche ryster posen

Udover et tidløst og banebrydende ydre har hovedattraktionen hos Dodge Viper altid været den brølende V10 motor. Fysisk er den kæmpestor med en vægt på over 300 kilo. Ydelsen er bestemt også til at tage at føle på. Særligt momentet er ganske enormt.

Den oprindelige 8,0L V10 motor er bygget af Lamborghini, der i sin tid havde samme ejere som Dodge. Italienerne magtede tilbage i 1996 at tvinge 450 hestekræfter og en en topfart på 285 km/t ud af Viper GTS. Den kan også godt komme ud af starthullerne og 0-100 tilbagelægges på små 4 sekunder. Mest imponerende er, som sagt, momentet, der er på voldsomme 664 Nm og binder en smuk sløjfe på en helt unik motor. Den Viper, der er til salg på Bilbasen er tunet til vanvittige 831 hestekræfter af en tidligere ejer.

Det eneste, der mangler på den her Dodge Viper, er de tre-egede aluminiums fælge med kobraen i navet. Er du den kommende ejer, er det altså på med dem hurtigst muligt. Det viste eksemplar står hos Nottelmanns Autohandel i Haderslev og kan ses her.

Dodge Viper 8,0 GTS Sport Coupe (standard)

Pris: 1.499.900 kr.

Km: 35.000

HK/Nm: 450/664

0-100 km/t: 4 sek.

Tophastighed: 285 km/t

Km/l: 9,1 km/l

FACEBOOK Bliv ven med Bilbasen

INSTAGRAM Følg os på Instagram