august 30, 2021

Ugens fund: Den hurtigste bil på Bilbasen

Velkommen til den nye, favre fremtid, hvor bilen med flest kræfter på Bilbasen er en plug-in hybrid med batteri, strømstik og E-mode. Det er selvfølgelig ikke hvilken som helst plug-in hybrid. Det er en Ferrari SF90 Stradale, der er denne Ugens fund.

Af: Simon Hallenslev / d. 30. august 2021

Er du kun interesseret i toppen af poppen? Her mener jeg ikke sangprogrammet på TV2, men det ypperste, det dyreste og i dette tilfælde det hurtigste. Så er du kommet til det rette sted. Denne Ugens fund er nemlig både Bilbasens hurtigste såvel som mest kraftfulde med sine 1.000 hk.

Denne Ugens fund er en Ferrari SF90 Stradale – den nye flagskibsmodel fra de espressodrikkende perfektionister fra Ferrari. Og som du skal læse i det følgende, er der meget, der har ændret sig, siden den sidste flagskibsmodel Ferrari LaFerrari. Nu skal din fandenivoldske Ferrari nemlig i stikkontakten.

Vi ser nærmere på denne Ugens fund, Ferrari SF90 Stradale, samt på teknikken bag. Den udbydes på privatleasingkontrakt til 110.000 kr. om måneden af forhandleren Aros Leasing i Aarhus. Se den her, hvis ikke den er solgt.

Ferrari SF90
Stradale

Motor: V8, 3.990 ccm + el

Ydelse: 1.000 hk / 800 Nm

0-100 km/t: 2,5 sek.

Tophastighed: 340 km/t

Forbrug: 16,4 km/l

Elektrisk rækkevidde: 25 km

Privatleasing: 110.000 kr. pr. md

(Udbetaling 524.900 kr.)

Den første Ferrari til mange ting

Denne Ferrari SF90 Stradale markerer på flere måder en ny æra for de rødklædte superbilsbyggere fra Modena i Italien. SF90 er den nye flagskibsmodel fra Ferrari, men den er hverken drevet af en skrupsulten V12’er eller forbeholdt en udvalgt skare af stinkende rige Ferrari-samlere.

Ferrari SF90 er serieproduceret og tilgængelig for alle kunder med pengepungen i orden. Herudover er den drevet af en V8-motor med 780 hk, der bistås af tre elektriske motorer, som yder 220 hk og fødes af et 7,9 kWh stort batteri. Hybridsystemet betyder, at SF90 er den første Ferrari nogensinde, der kan køre helt lydløst og helt elektrisk på elmotorerne alene.

LÆS OGSÅ | Ugens fund: Verdens mest eftertragtede Toyota Corolla

Det er også den første Ferrari nogensinde, hvor bremsepedalen ikke er direkte forbundet med bremsekalibrene. Den første Ferrari uden en analog omdrejningstæller bag rattet. Den første Ferrari uden et gammeldags bakgear. Alt dette skyldes naturligvis en elektrificering, hvor bremsepedalen nu bruges til at høste energi til batteriet, hvor en analog omdrejningstæller ikke kan følge med og hvor bakgearet ligger i elmotoren.

Det lyder farligt fancy og moderne, men der er ingen grund til panik. Alt den moderne teknologi og elektrificering betyder nemlig, at Ferrari SF90 også er den hurtigste Ferrari nogensinde. Hurtigere end Ferrari LaFerrari om Ferraris fabriksbane Fiorano, og 1,5 sekund hurtigere fra 0 til 200 km/t end Ferrari F8 Tributo. Tiden fra 0 til 100 km/t overstås på 2,5 sekunder, hvilket også er det hurtigste, en Ferrari har præsteret.

Pengene værd?

Den snarrådige tekniknørd vil spotte, at V8-motoren i Ferrari SF90 på papiret er den samme, som den der findes i den halvt så dyre Ferrari F8 Tributo. Så hvad får man for sine penge, udover tre elmotorer og et batteri, og er flagskibsmodellen Ferrari SF90 Stradale de ekstra penge værd?

Jep. Naturligvis har Ferrari gjort alt for, at flagskibsmodellen slår alt og alle på teknikken. For selvom motorblokken ganske vidst deles med F8 Tributo, så er stort set alt andet udviklet til SF90. Vitale ting som turboer, manifold, stempler og krumtap er udviklet til SF90. Derfor er motoren 25 kg lettere end i F8 Tributo, ligesom den også er monteret 50 mm lavere i chassiset for bedre balance. Udstødningen er lavet af det samme Inconel-metal, der også findes i Formel 1-biler.

LÆG OGSÅ | Ugens fund: Chef-slæde fra 90’erne er over 2,5 mio. kroner billigere end fra ny

Aerodynamikken i SF90 er lige så kompliceret og nyudviklet som motoren. Faktisk har Ferrari ansøgt patent på to af de aerodynamiske løsninger i SF90. Den ene er en såkaldt lufthvirvel (vortex) generator med teknologi inspireret af luftfartsindustrien, der er monteret på bilens underside. Den anden en anordning på hækspoileren, der kan sænkes og generere op til 390 kg downforce alene.

Det er nørderi på højt plan, men det betyder også, at Ferrari SF90 befinder sig i regulært hyperbilsterræn og kan bide skeer med biler som McLaren Senna, Koenigsegg Agera RS og Zenvo SR1 Biler, der er prissat flere millioner dyrere end Ferrari SF90, og som i øvrigt kræver ualmindeligt gode kontakter at købe, fordi de er limiteret og forbeholdt de mest loyale kunder.

Bilbasens hurtigste

Lige netop denne Ferrari SF90 kræver hverken et eksorbitant millionbeløb up-front eller en stabil kontakt til den lokale Ferrari-importør. Den kan nemlig leases for 110.000 kr. om måneden på privatleasing ydelse fra forhandleren Aros Leasing i Århus.

Til den pris får du både den mest kraftfulde og den hurtigste bil, der er til salg på Bilbasen lige nu. Med sine 1.000 hk og en acceleration fra 0 til 100 km/t på 2,5 sekunder finder du ikke meget, der kan hamle op med SF90 Stradale. Det er faktisk kun hvis du finder en skamtunet bil eller en Rimac Nevera, at du er i risiko for at tabe fra en lyskurv.

LÆS OGSÅ | Ny rekord: Rimac Nevera er verdens hurtigste bil

Tesla Model S Plaid kan også løbe fra Ferrari SF90 Stradale med en accelerationstid fra 0 til 100 km/t på 2,1 sekunder. Men den er ikke til salg herhjemme endnu, så SF90 Stradale beholder Bilbasen-tronen lidt endnu. Den nye Porsche 911 Turbo S kan matche SF90 fra 0 til 100 km/t, men den er der ingen til salg af i skrivende stund, ligesom SF90 også slår den fra 0 til 200 km/t.

Så kort sagt er denne Ferrari SF90 Stradale perfekt til dem, som godt kan lide at vinde. Se den her, hvis ikke den er solgt i mellemtiden.

Del artikel:

Andre fandt dette interresant

Mere Mazda i den lille 2 Hybrid

Facelift af Mazda 2 Hybrid fjerner noget af ligheden med originalen, Toyota Yaris. Det mere Mazda-specifikke design kommer dog ikke med det nye og stærkere hybridsystem fra Yaris.

Redaktionen anbefaler

Mød redaktionen

Simon Petry Hallenslev

Artikler om gamle såvel som nye biler, de seneste nyheder til bilentusiaster og afsendelse af Bilbasens nyhedsbrev er det, som Simon roder med.

I sit arbejde på Bilbasen kombinerer Simon en brændende passion for biler med sin viden fra Copenhagen Business School. Når artiklerne forfattes, er det derfor ikke kun med en dybtliggende interesse for biler, men også med omtanke for ting som SEO-optimering og korrekt markedskommunikation.
Bilbasen er Danmarks største markedsplads for køb og salg af såvel nye som brugte biler, autocampere, varevogne og busser.

Bilbasen er desuden et redaktionelt univers, som gennem artikler, gallerier og videoer leverer en kombination af guides, tests og nyheder inden for bilernes verden. Så kort sagt får du her både en markedsplads og et medie, som klæder dig på til at købe, eje, lease eller sælge en bil.
© 2023 Bilbasen Blog Schibsted Denmark ApS