juni 1, 2023

Ugens fund: Flotteste Alfa efter 1996

Når Alfaklub Danmark kårer den som den flotteste Alfa, så må der være noget om snakken. Ugens fund er ikke bare smuk, den er også yderst vellydende.

Af: Zacharias Lund

Vellydende 6-cylindre kombineret med et fantastisk flot design er, hvad Ugens fund har at byde på. Udover at være et sjældent flot eksemplar er det også et fuldkommen originalt og pragt eksempel på en vellykket Alfa Romeo.

Ugens fund er en sjælden Alfa Romeo 156 GTA Berlina, der kun har kørt 47.000 km, og som er blandt de første 500 eksemplarer fra fabrikken i Napoli.

LÆS OGSÅ | Ugens fund: Gul, potent og legendarisk BMW

Under kølerhjelmen finder man den legendariske Busso V6-motor. Det er ikke hver dag, man finder sådanne et flot eksemplar af sådan en flot bil. Den kan blive din for 199.000 kr. og du kan opleve den lige her.

Alfa Romeo 156 GTA 3.2 Berlina

Motor: V6, 3.179 cm3, benzin
Ydelse: 250 hk / 300 nm
0-100 km/t: 6,3 sekunder
Tophastighed: 250 km/t
Forbrug: 8,3 km/l
Mål (L/B/H): 443/177/141 cm
Køreklar vægt: 1.350 kilo
Bagagerumsvolumen: 
380 liter
Nypris:
 696.843 kr.


Alfas violin

Giuseppe Busso kan takkes for mange ting. To af hans mest bemærkelsesværdige og elskværdige kreationer er Colombo-motoren og Alfa Romeo V6-motoren.

Gioacchino Colombo og Giuseppe Busso udviklede i fællesskab en motor for Ferrari, der siden er blevet brugt i biler som Ferrari 250 GTO og Ferrari 365.

Den anden er hans V6-motor, som han udviklede for Alfa Romeo. Motoren, der har fået navnet Alfa Romeo V6, men som mange kalder Busso V6.

Det, der for mange er den mest vellydende 6-cylindrede motor, er også motoren man finder i denne 156 GTA. Alfas violin eller ‘Violin of Arese‘ (Arese/Portello er bydelen, hvor Alfa Romeo blev grundlagt) som den også kaldes er et finurligt stykke maskineri, der producerer himmelske toner, når man træder lidt på pedalen.

Flotteste Alfa

Når nu maskineriet spiller himmelsk musik, er det også vigtigt, at rammerne understøtter det. Designet er, efter min mening, utroligt flot og velfungerende. De smalle baglygter, linjerne hen over kølerhjelmen, Trefoil-grillen, der er karakteristisk for alle Alfaer og den flotte Alfa Rosso farve. Det hele spiller.

LÆS OGSÅ | Ugens fund: Når modsætninger mødes – V8-motor i elegant Volvo

Den står yderst velholdt og det har den gjort længe. Tilbage i 2013 vandt netop denne Alfa Romeo 156 GTA prisen som den flotteste Alfa produceret efter 1996, kåret af Alfaklub Danmark, der uden lige må vide noget om Alfaer.

Man forstår det godt, for denne Ugens fund er blevet pudset, plejet og opbevaret med kærlighed. Alt originalt er at finde, selv de originale salgsbrochurer tilbage fra 2002 følger med.

GTA og Berlina?

GTA eller ‘Gran Turismo Alleggerita‘, der på dansk løst kan oversættes til letvægts grand touring bil. Berlina er det italienske ord for sedan, der sjovt nok indikerer, at vi har med en sedan at gøre.

Det er dog mere end bare navne og modelbetegnelser. GTA trækker tråde helt tilbage til 1965, hvor Alfa Romeo sendte den første GTA på vejene med firkløveren på siden.

LÆS OGSÅ | Ugens fund: Launch control i en VW Lupo?

Det var Autodelta, racerafdelingen ved Alfa, der i sin tid udviklede en mere konkurrencedygtig og letvægtsudgave af den daværende Alfa Giulia, der så blev til Alfa Giulia Sprint GTA og fik skåret 300 kg af vægten.

Det er samme historie med denne Ugens fund, der skal forestille at være en letvægtsudgave, som Alfa dog ikke rigtigt lykkedes med. Tværtimod er den blevet et par kilo tungere. Men hey, den har fået en Busso V6-motor, den lyder himmelsk og så stryger den mod 100 km/t på 6,3 sekunder alt imens symfonien af 6-cylindre forkæler dine ører.

Skal du nyde godt af Alfas violin og samtidigt erhverve et pragteksemplar af en fantastisk bil, er her en utroligt mulighed for netop det. Du kan opleve den her og du kan købe den på Bilbasen for 199.000 kr.


Alfa Romeo til salg på Bilbasen

Du kan finde flere Alfa Romeo til salg på Bilbasen her.

Del artikel:

Andre fandt dette interresant

Redaktionen anbefaler

Mød redaktionen

Zacharias Lund

Zacharias er ved at uddanne sig til journalist på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole. Han er i forbindelse med sit studie i praktik ved Bilbasen, hvor han får lov at udnytte sin store interesse for biler.

Zacharias har trods sin korte tid som motorjournalist allerede bevæget sig rundt blandt større etablerede medier som Børsen og Bilmagasinet, hvor han også har været redaktør for årbogen “Årets Biler” i 2022 og 2023.

Ved siden af skole og praktik driver Zacharias det lille videomedie 3-Punkts-Vending, hvor han laver videoer med biler i fokus.

Zacharias er stor fan af design og flotte linjer, ligesom en vellydende og gennemført sportsvogn også nemt fanger hans opmærksomhed.

Ved Bilbasen laver Zacharias en masse forskelligt, men arbejder typisk med at skrive artikler og finde interessante artikler at bringe.
Bilbasen er Danmarks største markedsplads for køb og salg af såvel nye som brugte biler, autocampere, varevogne og busser.

Bilbasen er desuden et redaktionelt univers, som gennem artikler, gallerier og videoer leverer en kombination af guides, tests og nyheder inden for bilernes verden. Så kort sagt får du her både en markedsplads og et medie, som klæder dig på til at købe, eje, lease eller sælge en bil.
© 2023 Bilbasen Blog Schibsted Denmark ApS