Ugens fund: Renault Clio RS

Hvis der står RS på en Porsche eller en Audi, så betyder det Renn Sport, altså motorsport. Står det på en Renault, så betyder det Renault Sport, og det er næsten det samme.

Renault Sport er den division af Renault, der tager sig af motorsport – lige fra Formel 1 til rally. Samtidig bygger de biler til gaden – biler, der kan lidt mere end en standard Renault.

For eksempel tog Renault Megane RS den hurtigste tid for en serieproduceret forhjulstrækker på Nürbugrings Nordsløjfe. Den tid blev slået af SEAT Leon Cupra, men Renault tager den formentlig igen, hvis ikke Honda Civic Type-R kommer dem i forkøbet.

I Danmark er Renault Sport ikke ret kendt, fordi Renault kræver et stort setup, når forhandlerne skal sælge en Renault Sport-bil. I England er der et helt community der arrangerer trackdays og andre event for Renault Sport-ejere.

At Renault Sport ikke er officielt repræsenteret i Danmark gør, at biler med RS-logoet på er yderst sjældne. Men mens disse ord springer frem på BilBasen Blog, så er der en til salg.

Se Renault Clio Renault Sport til salg på BilBasen

Nærmere betegnet en Clio RS Cup – i den sidste version med manuelt gear og sugemotor. Den rigtige, hvis du spørger passionerede petrolheads.

Clio RS Cup er nærmest en baneracer i hverdagstøj. Chassiset er strammet ekstra op. Motoren er på to liter og yder et hestehår mere end 200 hk. Gearene ligger helt tæt for en hidsig acceleration i 1.-3. gear, og de første 100 km/t nås på under 7 sekunder. Men det er ikke i tallene magien ligger – den ligger i underholdningsværdien af at styre bilen med speederen, og sende omdrejningstælleren op mod næsten 8.000 o/min, mens den skriger: Næste gear, nu!

Renault Clio RS Cup fik 4,5 ud af fem i det anerkendte britiske bilmagasin EVO og Bil Magasinet var så begejstret for bilen, at de har importeret to Clio RS til Danmark.

Det er med andre ord en bil for kendere. En bil for de, der gerne vil gøre en del af arbejdet selv. For vil du ikke det så er den nyeste version, der kun fås med turbo og automatgear en nemmere bil at køre hurtigt i, men den føles ikke så ægte.

 

Renault Clio RS Cup 2011

HK/Nm                                          201 hk / 215 Nm

0 – 100 km/t                                  6,9 sek.

Tophastighed                              225 km/t

Km/l                                               12,2 km/l

 

Clio RS2 Clio RS1 Clio RS Clio RS Motor Clio RS int

Del artikel:

Andre fandt dette interresant

Redaktionen anbefaler

Mød redaktionen

Ebbe Sommerlund

Nye biler kan være fine, men Ebbe Sommerlund sværger til de brugte af slagsen. Han vil nødig kaldes ekspert, men hans enorme viden er ikke til at tage fejl af, hvorfor han også er den primære drivkraft bag Bilbasens brevkasse.

Den motorjournalistiske baggrund har han fået hos blandt andre Bil Magasinet, V-Max og elbilmagasinet GO, hvilket har gjort ham til et omvandrende leksikon.

Ebbe er som sagt glad for brugte biler, og særligt de japanske af slagsen giver julelys i øjnene. Han er dog efterhånden blevet så voksen, at drengedrømmen af en toptunet Honda Civic er blevet erstattet af en fornuftig Renault Laguna.
Bilbasen er Danmarks største markedsplads for køb og salg af såvel nye som brugte biler, autocampere, varevogne og busser.

Bilbasen er desuden et redaktionelt univers, som gennem artikler, gallerier og videoer leverer en kombination af guides, tests og nyheder inden for bilernes verden. Så kort sagt får du her både en markedsplads og et medie, som klæder dig på til at købe, eje, lease eller sælge en bil.
© 2023 Bilbasen Blog Schibsted Denmark ApS