Ugens fund: Renault Clio RS

Ugens fund: Renault Clio RS
19/09/2014 Ebbe Sommerlund

Hvis der står RS på en Porsche eller en Audi, så betyder det Renn Sport, altså motorsport. Står det på en Renault, så betyder det Renault Sport, og det er næsten det samme.

Renault Sport er den division af Renault, der tager sig af motorsport – lige fra Formel 1 til rally. Samtidig bygger de biler til gaden – biler, der kan lidt mere end en standard Renault.

For eksempel tog Renault Megane RS den hurtigste tid for en serieproduceret forhjulstrækker på Nürbugrings Nordsløjfe. Den tid blev slået af SEAT Leon Cupra, men Renault tager den formentlig igen, hvis ikke Honda Civic Type-R kommer dem i forkøbet.

I Danmark er Renault Sport ikke ret kendt, fordi Renault kræver et stort setup, når forhandlerne skal sælge en Renault Sport-bil. I England er der et helt community der arrangerer trackdays og andre event for Renault Sport-ejere.

At Renault Sport ikke er officielt repræsenteret i Danmark gør, at biler med RS-logoet på er yderst sjældne. Men mens disse ord springer frem på BilBasen Blog, så er der en til salg.

Se Renault Clio Renault Sport til salg på BilBasen

Nærmere betegnet en Clio RS Cup – i den sidste version med manuelt gear og sugemotor. Den rigtige, hvis du spørger passionerede petrolheads.

Clio RS Cup er nærmest en baneracer i hverdagstøj. Chassiset er strammet ekstra op. Motoren er på to liter og yder et hestehår mere end 200 hk. Gearene ligger helt tæt for en hidsig acceleration i 1.-3. gear, og de første 100 km/t nås på under 7 sekunder. Men det er ikke i tallene magien ligger – den ligger i underholdningsværdien af at styre bilen med speederen, og sende omdrejningstælleren op mod næsten 8.000 o/min, mens den skriger: Næste gear, nu!

Renault Clio RS Cup fik 4,5 ud af fem i det anerkendte britiske bilmagasin EVO og Bil Magasinet var så begejstret for bilen, at de har importeret to Clio RS til Danmark.

Det er med andre ord en bil for kendere. En bil for de, der gerne vil gøre en del af arbejdet selv. For vil du ikke det så er den nyeste version, der kun fås med turbo og automatgear en nemmere bil at køre hurtigt i, men den føles ikke så ægte.

 

Renault Clio RS Cup 2011

HK/Nm                                          201 hk / 215 Nm

0 – 100 km/t                                  6,9 sek.

Tophastighed                              225 km/t

Km/l                                               12,2 km/l

 

Clio RS2 Clio RS1 Clio RS Clio RS Motor Clio RS int