Ugens fund: VW

Ugens fund: VW
16/09/2016 Ebbe Sommerlund

Volkswagen Golf Country. Jeg husker den tydeligt fra min ungdom – denne sære høje Golf med firehjulstræk. Dengang den var ny var den sjælden og det er den stadig, hvis du vil finde en i fin stand.

Denne er pt til salg på Bilbasen:

>>Se Golf Country til salg på Bilbasen<<

vw-golf-country2

Totalrestaureret

Jeg har ikke kigget bilen på billederne efter i sømmene, men hvis billederne holder, hvad de lover, så er det et fint eksemplar, du ser her. Endnu bedre, hvis der er billeddokumentation på renoveringen.

vw-golf-country4

Golf Country er en slags forløber for Allroad-serien. Den er bygget på Steyr-Daimler-Puch i Østrig og var især populær i Alperne. Hvor firehjulstræk og stor frihøjde er mere en nødvendighed end bare lir. Ifølge wikipedia er der bygget 7.735 Golf II Country – hvilket ikke er mange ud af en samlet produktion af 6,3 mio. Golf II.

Golf Country var populær i Alperne

Golf Country adskiller sig fra en almindelig Golf ved at være hævet med 21 cm, kængurugitter med lygter og et raservehjul monteret på en svingbar ramme på bagklappen. Motoren er en 1,8 med 98 hk. Under bunden er der beskyttelsesplade under motoren og det bagerste differentiale.

vw-golf-country9

I virkeligheden er Golf Syncro en crossover fra en tid før Nissan Qashqai, Renault Captur, VW Tiguan og alle de andre der er superpopulære for tiden.

vw-golf-country3 vw-golf-country4 vw-golf-country7

 

Læs også:

Golf GTE: Ladet med strøm og sport

Volkswagen stadig nummer 1