april 5, 2023

Undersøgelse: Her bor Danmarks værste bilister

Er du glad for din bil, kan du roligt slå lejr på Bornholm. En ny undersøgelse af Samlino viser nemlig, at det er her, der sker færrest trafikskader – men hvor sker der flest?

Tekst: Simon Hallenslev
Foto: Colourbox

Hvert år samler sammenligningstjenesten Samlino.dk tal på, hvor I Danmark der er højest og lavest koncentration af bilskader per region. Er man lidt frisk, kan man kalde det et indeks over, hvor i Danmark de værste bilister bor.

Indekset baseres på 374.115 opslag, hvor brugere indtaster deres skadehistorik, når de sammenligner bilforsikring på sammenligningsportalen. 

Samlino.dk har registreret 71.016 bilskader, hvor de færreste af dem er sket på Bornholm. Til gengæld går den knapt så flatterende førsteplads til en jysk region for andet år i træk. Se det samlede indeks over skader per region herunder.

Undersøgelse forsikringspriser

De værste bilister er fra …

…Nordjylland! Igen! Med ikke uvæsentlige 39 procent flere skader end Bornholm, er Nordjylland det område i Danmark, hvor bilister kommer hjem med flest skader på bilen.

Derefter kommer Sjælland, Lolland-Falster, Møn og Østjylland med henholdsvis 33 procent og 28 procent flere skader end Bornholm. Hvor bilister på Bornholm samt Fyn og øerne er de bedste til at få bilen hjem uden Bilkabuler.

SE OGSÅ | Video: Billån – pas på med løbetiden

Ser vi på tallene fra i år versus sidste år, ser det ud til, at Københavnerne har fået sværere ved de snævre parkeringsbåse. I Samlino.dks indeks fra sidste år, var det Hovedstaden, der havde færrest skader, mens de i år altså er overhalet af både fynboerne og bornholmerne.

Ikke kun Bilkabuler

Holder man Samlino.dks indeks op i mod tal fra blandt andet Vejdirektoratet, viser der sig en nordjysk tendens, der desværre stikker dybere end Bilkabuler.

Mads Bukholt, ansvarlig for forsikring i Samlino.dk, siger:

Tidligere rapporter fra Vejdirektoratet har vist, at Nordjylland topper listen for trafikulykker. Der er en langt højere andel af personskadeulykker i Nordjylland i forhold til resten af landet. Og sammenholdt med vores data, så vidner antallet af trafikulykker og bilskader om, at trafiksikkerheden skal forbedres markant”.

Del artikel:

Andre fandt dette interresant

Redaktionen anbefaler

Mød redaktionen

Simon Petry Hallenslev

Artikler om gamle såvel som nye biler, de seneste nyheder til bilentusiaster og afsendelse af Bilbasens nyhedsbrev er det, som Simon roder med.

I sit arbejde på Bilbasen kombinerer Simon en brændende passion for biler med sin viden fra Copenhagen Business School. Når artiklerne forfattes, er det derfor ikke kun med en dybtliggende interesse for biler, men også med omtanke for ting som SEO-optimering og korrekt markedskommunikation.
Bilbasen er Danmarks største markedsplads for køb og salg af såvel nye som brugte biler, autocampere, varevogne og busser.

Bilbasen er desuden et redaktionelt univers, som gennem artikler, gallerier og videoer leverer en kombination af guides, tests og nyheder inden for bilernes verden. Så kort sagt får du her både en markedsplads og et medie, som klæder dig på til at købe, eje, lease eller sælge en bil.
© 2023 Bilbasen Blog Schibsted Denmark ApS