Kategorier
Spørg redaktionen

Er det bedst at undervognsbehandle om sommeren?

Simon spørger:

Hej Ebbe

Jeg har købt en ny brugt bil og jeg vil have den rustbeskyttet. Men nu er det vinter, så jeg tænkte på om det er bedre at vente til det er sommer, hvor der ikke er salt på vejene og tørt i vejret?

Hvad siger du?

Med venlig hilsen

Simon

Hej Simon

Svaret er simpelt. Du skal bare afsted med det samme.

Når det gælder undervognsbeskyttelse, så er før bedre end senere.

Det er der flere grunde til. Dels betyder det ikke så meget, hvornår på året du undervognsbehandler, da centrene alligevel vasker bilen med varmt vand og lader den tørre i et varmerum inden behandlingen. Den bliver altså hverken mere eller mindre våd afhængig af årstid.

Dels er det bare med at få beskyttelse på, så hurtigt som muligt, da behandlingen kun bremser angreb af rust – det stopper dem ikke 100 pct., så en behandling kan forhindre en del af rustangrebene i at opstå.

Venlig hilsen

Ebbe Sommerlund, Bilbasen

Af Ebbe Sommerlund

Nye biler kan være fine, men Ebbe Sommerlund sværger til de brugte af slagsen. Han vil nødig kaldes ekspert, men hans enorme viden er ikke til at tage fejl af, hvorfor han også er den primære drivkraft bag Bilbasens brevkasse.

Den motorjournalistiske baggrund har han fået hos blandt andre Bil Magasinet, V-Max og elbilmagasinet GO, hvilket har gjort ham til et omvandrende leksikon.

Ebbe er som sagt glad for brugte biler, og særligt de japanske af slagsen giver julelys i øjnene. Han er dog efterhånden blevet så voksen, at drengedrømmen af en toptunet Honda Civic er blevet erstattet af en fornuftig Renault Laguna.