Er det bedst at undervognsbehandle om sommeren?

Er det bedst at undervognsbehandle om sommeren?
02/02/2018 Ebbe Sommerlund

 

Simon spørger:

Hej Ebbe

Jeg har købt en ny brugt bil og jeg vil have den rustbeskyttet. Men nu er det vinter, så jeg tænkte på om det er bedre at vente til det er sommer, hvor der ikke er salt på vejene og tørt i vejret?

Hvad siger du?

Med venlig hilsen

Simon

 

 

Hej Simon

Svaret er simpelt. Du skal bare afsted med det samme.

Når det gælder undervognsbeskyttelse, så er før bedre end senere.

Det er der flere grunde til. Dels betyder det ikke så meget, hvornår på året du undervognsbehandler, da centrene alligevel vasker bilen med varmt vand og lader den tørre i et varmerum inden behandlingen. Den bliver altså hverken mere eller mindre våd afhængig af årstid.

Dels er det bare med at få beskyttelse på, så hurtigt som muligt, da behandlingen kun bremser angreb af rust – det stopper dem ikke 100 pct., så en behandling kan forhindre en del af rustangrebene i at opstå.

Venlig hilsen

Ebbe Sommerlund, Bilbasen

Spørg redaktionen

Vores dygtige journalister vil nødig kaldes eksperter, for på mange måder er de jo bare en håndfuld bilglade tosser som så mange andre. Men utallige års erfaringer med test af biler har trods alt kastet lidt viden af sig, og den deler de meget gerne ud af.

Har du et spørgsmål til redaktionen, kan du sende det ind, ved at trykke herunder. Så vil de efter bedste evne forsøge at give et svar, du kan bruge til noget.

Stil dit spørgsmål til redaktionen