Kategorier
Forbrugerstof

Sådan undgår du flade batterier

Vintervejret har for alvor fået fat, og det er nu og i den kommende tid, at rigtig mange batterier får deres sag for. Læs her, hvad du kan gøre for at komme problemer med batteriet i forkøbet.   

Bilbatteri

December, januar og februar er de tre hårdeste måneder for bilens batteri, som ved hård frost kan miste op til 50 pct. af dets kapacitet, eller måske endda helt give op. Har man et forholdsvist nyt batteri, burde det sagtens kunne klare vinterkulden, men er det et par år gammelt, bør man få batteriets ladetilstand kontrolleret. På grund af de mange elektriske forbrugere, der er i gang i vinterhalvåret, kan batteriets opladningstilstand nemlig være kritisk lav, når det bliver koldt, og køres der tilmed hyppigt mange korte ture, er risikoen for et fladt batteri stor.

Man kan dog gøre sit for at forhindre, at batteriet bukker under, når december-frosten trænger sig på, eller februar byder på flere iskolde dage. Mange batterier kan nemlig reddes ved jævnligt at blive ladet op.
Ved at købe en hjemmelader og lade batteriet op, kan man minimere behovet for vejhjælp hen over vinteren. Vi anbefaler, at man hjemmelader ens batteri ca. en gang om måneden. På den måde forlænger man batteriets levetid. Det er nemt at gøre selv hjemme i garagen, og så undgår man et værkstedsbesøg og i værste tilfælde at måtte tilkalde vejhjælp,” siger Jørgen Jørgensen.

Her kan du læse mere om, hvordan du gør bilen klar til vintervejret.

Følg os på Facebook og Google+, og se flere nyheder og debatter