juni 10, 2016

V12 med plads til familien: Aston Martin Rapide S

Kombinationen af 4 døre og en 6.0L V12 motor er unægteligt svær at finde. Men insisterer du på at have plads ungerne, mens du flyver afsted på den tyske autobahn, så er her drømmebilen. Aston Martins elegante luksus-sedan Rapide S kan nu leases hos Aston Martin Danmark.

Skærmbillede 2016-06-10 kl. 13.02.15

Da første udgave af Rapide blev præsenteret i 2010 var Aston Martin hurtige til at udråbe den som den smukkeste sedan på markedet. Mange eksperter og medier har siden erklæret sig enige, og Rapide S er unægteligt et mesterstykke både inde, ude og under hjelmen.

BILBASEN Køb en brugt Aston Martin

Og lad os bare starte indvendigt. Her har Aston Martin fundet plads til mere læder end man troede muligt. Og gennemgående byder kabinen på et niveau af luksus, der er enhver statsmand værdig. Er man på den høje side af 1.80, så er det svært at finde sig rigtig godt til rette på bagerste række. Men når det er sagt, kan Rapide S sagtens bære prædikatet som en legitim 4 personer luksus-sedan. B&O leverer lyden, og nakkestøtterne byder på integrerede skærme.

Skærmbillede 2016-06-10 kl. 13.02.05

Det udvendige design er harmonisk, som man kender det fra Aston Martin. Overordnet er linjerne bløde og afrundende uden, at man er gået på kompromis med det sporty look. Aston Martin laver uden tvivl nogle af de allerflotteste luksusbiler, og Rapide S er ingen undtagelse. Kølergrillen er blevet lidt større end vi tidligere har set fra Aston Martin, men den passer godt til den store sedan, der fremstår utrolig velproportioneret. Præcis som forventet når Aston Martin er ophavet.

Skærmbillede 2016-06-10 kl. 13.02.24

Rapide S er en stor bil med en stor motor. Og det kræves også med en kampvægt på knap 2000 kg. Til at trække læsset er en 6.0L V12 motor, der yder 560 hestekræfter. Rapide S har 80 hestekræfter mere end sin forgænger, den første version af Rapide, og derfor er den også hurtigere. 0 – 100 klares på 4,4 sekunder, mens topfarten er 327 km/t. Ganske imponerende for en slæde, der næsten vejer to tons. Det hele er bundet sammen af en velafstemt 8-trins automatisk gearkasse.

BILBASEN Se vores udvalg af Aston Martin

Selv om Rapide S har overbevist både på design og køreegenskaber, så har Aston Martins første 4-personers bil siden 1980’er ikonet Lagonda haft det svært på markedet. Aston Martin har løbende nedjusteret produktionsantallet, og det er ikke utænkeligt at deres 4-dørs eventyr både starter og slutter med Rapide. Det forlyder dog, at Aston Martin har i sinde at lancere Rapide som el-bil i nær fremtid.

Skærmbillede 2016-06-10 kl. 13.02.41

Skuffende salgstal eller ej, så er Rapide S en eminent luksussedan. Det omtalte eksemplar, der er det eneste på markedet i Danmark, står hos Aston Martin i København, og du kan læse mere her. Førstegangsydelsen er ikke oplyst, men den månedlige lyder på heftige 31.795 kr.

Aston Martin Rapide S 6,0 aut.

Førstegangsydelse: Ukendt

Månedlig ydelse: 31.795 kr.

Km: 1000

HK/Nm: 560/630

0 – 100 km/t: 4,4 sek.

Tophastighed: 327 km/t

Km/l: 7,7 km/l

Vægt: 1.990 kg

FACEBOOK Bliv ven med Bilbasen

INSTAGRAM Følg os på Instagram

Del artikel:

Andre fandt dette interresant

Redaktionen anbefaler

Mød redaktionen

Bilbasen

Bilbasen er Danmarks største markedsplads for køb og salg af såvel nye som brugte biler, autocampere, varevogne og busser.

Bilbasen er desuden et redaktionelt univers, som gennem artikler, gallerier og videoer leverer en kombination af guides, tests og nyheder inden for bilernes verden. Så kort sagt får du her både en markedsplads og et medie, som klæder dig på til at købe, eje, lease eller sælge en bil.
© 2023 Bilbasen Blog Schibsted Denmark ApS