februar 19, 2016

Værdien på brugte Tesla rasler ned

Lige nu er markedet mættet af Tesla og brugtmarkedet bugner af næsten nye Tesla Model S

Køberne kastede sig over bilerne med udsigt til store prisstigninger efter afgiftreformen og Tesla Model S skød sig ind på den samlede Top ti over solgte biler i december – noget af en bedrift for en elbil.

Givetvis er der nogle, der har købt Tesla Model S med fortjeneste for øje, da de dyreste varianter af Model S kunne stige med 800.000 kr. efter en omlægning af afgifterne

Desværre har de, der købte som investering, gjort regning uden vært, da afgiftreformens pisk over Tesla indtil videre er underkendt af EU-kommissionen.

Hvad der præcist er årsag til, at så mange er til salg lige nu skyldes formentlig flere faktorer – dels forhandlere, der regnede med at kunne tjene på højere afgifter og dels private, der opgraderede deres Tesla til nyeste version sidst på året.

Under alle omstændigheder er der mange til salg

– Antallet af Tesla Model S til salg har gennem den seneste tid ligget konstant på omkring 80-85 brugte modeller, men de seneste uger er udbuddet øget markant, og det tyder på, at mange har købt bilerne som en investering før årsskiftet og nu forsøger at komme af med dem igen, fortæller markedsanalytiker Jan Lang fra Bilbasen.

Faldende priser

Da de fleste potentielle købere nåede at købe inden årsskiftet, og mange tvivlere sikkert har slået til ved udsigt til afgiftstigninger, er efterspørgslen på Tesla mindre end udbuddet, og det resulterer i faldende priser.

– Vi kan konstatere, at en række Tesla-ejere vil sælge deres biler nu, og at de er parate til at imødese et tab som er stort i forhold til de værditab, vi normalt ser på biler i Danmark. Hvis man har regnet med at kunne tjene på at købe en Tesla i efteråret og så efterfølgende sælge den, så er det modsatte tilfældet i øjeblikket, lyder analysen fra Jan Lang.

Under alle omstændigheder kan du spare mange penge ved at købe en Tesla Model S lige nu – det er købers marked. Du skal bare ikke fortryde inden for den nærmeste fremtid.

Nogle Tesla-ejere må realisere et tab på mellem 100.000 kr. og 250.000 kr. på biler, der er under et år gamle. Det samme kan sagens ske på andre specialbiler til over en mio. – det usædvanlige er, at der er så mange bilejere, der taber penge på en gang. De fleste, der købte med investering for øje, må nok indse at de i bedste fald sælger uden tab, hvis de har en af de mest populære modeller og i værste fald har gjort en investering med tab.

Hvis vi skal give et par råd til køb af en Tesla Model S, så skal du have minimum en 85 – gerne en D med dualmotor, der er hurtigere, mere effektiv og sikker på grund af firehjulstræk. Og så skal du gå efter en der kan køre selv – de første har ikke alle de sensorer der skal til. Bemærk også at en 60’er ikke standard kunne bruge superchargers – det er tilkøb. P85D og P890D er vanvittigt hurtige – men det er en 85D også – ja selv en 70D kan få det til at svimle for utrænede passagerer.

Og Tesla Model S er stadig en fed bil.

Se Tesla Model S til salg på BilBasen

Del artikel:

Andre fandt dette interresant

Redaktionen anbefaler

Mød redaktionen

Ebbe Sommerlund

Nye biler kan være fine, men Ebbe Sommerlund sværger til de brugte af slagsen. Han vil nødig kaldes ekspert, men hans enorme viden er ikke til at tage fejl af, hvorfor han også er den primære drivkraft bag Bilbasens brevkasse.

Den motorjournalistiske baggrund har han fået hos blandt andre Bil Magasinet, V-Max og elbilmagasinet GO, hvilket har gjort ham til et omvandrende leksikon.

Ebbe er som sagt glad for brugte biler, og særligt de japanske af slagsen giver julelys i øjnene. Han er dog efterhånden blevet så voksen, at drengedrømmen af en toptunet Honda Civic er blevet erstattet af en fornuftig Renault Laguna.
Bilbasen er Danmarks største markedsplads for køb og salg af såvel nye som brugte biler, autocampere, varevogne og busser.

Bilbasen er desuden et redaktionelt univers, som gennem artikler, gallerier og videoer leverer en kombination af guides, tests og nyheder inden for bilernes verden. Så kort sagt får du her både en markedsplads og et medie, som klæder dig på til at købe, eje, lease eller sælge en bil.
© 2023 Bilbasen Blog Schibsted Denmark ApS