juli 14, 2023

Video: Er servicehæftet væk? Sådan gør du

Har du været uheldig at smide servicehæftet væk, kan det koste dyrt, når du skal sælge bilen igen. Det er der dog råd for. Se med, når Berner undersøger dine muligheder.

AF: Anders Berner

Det er altid en god ide, at have diverse papirer på bilen. Det bevidner nemlig om bilens historik og er et signal om, at du har styr på sagerne, når bilen skal sælges.

Har du mistet dokumenterne, er der dog hjælp at hente og penge at spare. Faktisk kan det sagtens betale sig, at generhverve bilens servicehæfte og registreringsattest, da det i sidste ende kan have betydning for prisen, når bilen skal sælges.

Se med, når Anders Berner undersøger, hvordan man generhverver bilens servicehæfte efter det har været mistet, samt hvor man kan hente bilens registreringsattest.

Vigtigt i salget

Servicehæftet er en vigtig del af bilen, da den beretter om bilens historik, reparationer og om den har overholdt service. Det er også i salget af bilen, at servicehæftet kan vise sig at være vigtigt.

Faktisk kan et manglende servicehæftet koste dyrt, hvis man for eksempel vil sælge sin bil til en forhandler. Forhandleren slår typisk mellem 10.000 og 15.000 af prisen, hvis servicehæftet mangler, da det er svært for dem at se bilens tidligere historik ellers.

Nemt og billigt

Det kan i momentet godt virke uoverskueligt og som en umulig opgave at generhverve de mistede dokumenter. Sådan er virkeligheden heldigvis ikke.

Tværtimod er det ganske let at få fat i registreringsattesten og servicehæftet.

Registreringsattesten kan du gennem Skat.dk bestille for 100 kr. og så er den ved dig inden for ti dage.

Servicehæftet kræver et besøg ved den lokale bilforhandler, der forhandler den bil, du ønsker servicehæftet på. Her kan forhandleren tilgå det digitale servicehæfte, der er på bilen. Det digitale er mindst lige så gyldigt som det fysiske servicehæfte.

En tur ved forhandleren kan også hjælpe, hvis du har fået smidt bilens manual ud. Den kan typisk erhverves gennem forhandleren for omkring 100-200 kr.  


Brugte biler til salg.

Se flere brugte biler til salg her.

9 ud af 10 kan i gennemsnit spare 3.000 kr. på deres bilforsikring. Indtast din nummerplade og se din pris på 30 sekunder - gratis!
Jeg kan ikke nummerpladen
Leveret af Samlino logo
Del artikel:

Andre fandt dette interresant

Redaktionen anbefaler

Mød redaktionen

Anders Berner

Som redaktionens videojournalist og TV-vært er Anders den primære testkører af de nyeste og mest interessante bilmodeller. Det kan blandt andet kan opleves på Bilbasens youtube-kanal.

Anders er fast mand på Bilbasen. Tidligere har blandt andre Ekstra Bladet, FDM og fagbladet Ingeniøren haft fornøjelse af Anders Berners både nørdede og meget entusiastiske tilgang til bilstoffet.

Anders er glad for elbiler og har blandt andet haft både Nissan Leaf og BMW i3 i garagen. Der er dog ikke noget, der kan bringe smilet frem på Berners læber som en baghjulstrukken bandit af en sportsvogn.
Bilbasen er Danmarks største markedsplads for køb og salg af såvel nye som brugte biler, autocampere, varevogne og busser.

Bilbasen er desuden et redaktionelt univers, som gennem artikler, gallerier og videoer leverer en kombination af guides, tests og nyheder inden for bilernes verden. Så kort sagt får du her både en markedsplads og et medie, som klæder dig på til at købe, eje, lease eller sælge en bil.
© 2023 Bilbasen Blog Schibsted Denmark ApS