marts 11, 2022

Video: Er Mercedes EQB bedre end Tesla Model Y?

Mercedes’ nye EQB, der har 7 sæder, er en fremragende elbil. Men ikke alt er lige godt. Se med, når Berner tester den elektriske Mercedes EQB.

Video: Anders Berner

Mercedes-Benz EQB overhaler Tesla Model Y indenom: Ikke på rækkevidde, men på tilvalget af syv sæder. Så hvis du har reproduceret dig selv ud af en bil med fem sæder, og i øvrigt gerne vil køre elektrisk, trækker EQB det længste strå.

Det er ikke det eneste party-trick, som Mercedes-Benz EQB har i ærmet. Glem alt om videospil, pruttepuder og karaoke, som amerikanske Tesla disker op med. Tyskerne har sat komfort og støjisolering i højsædet!

I denne video fortæller Berner, hvorfor han vælger EQB over Model Y.

Mercedes-Benz EQB 350 4MATIC

Motor: To elektriske
Batteristørrelse: 66,5 kWh
Ydelse: 292 hk / 520 Nm
0-100 km/t: 6,2 sek.
Tophastighed: 160 km/t
Rækkevidde: 419 km
Mål (L/B/H): 482/183/170 cm
Bagagerumsvolumen: 
495 liter
Pris: 489.000 kr. (Starter fra 436.000 kr.)

Ingen standard

Det kan godt være, at Marie Berner kalder sin far gammel. Og tyk. Men han har faktisk fat i den lange ende, når han gang på gang pointerer den lemfældige placering af ladeindgange på elbiler. Der er nemlig ingen industristandard.

Tesla monterer ladeindgangen på bagerste venstre hjørne i deres modeller. Det gør de efter devisen om, at det er tættest på chaufføren, som skal gå mindst muligt. Tesla har også indrettet deres Supercharging-stationer herefter.

LÆS OGSÅ | VW ID.Buzz er fantastisk, finurlig og fuldelektrisk

Amerikanske General Motors monterer ladeindgangene samme sted som Tesla. Deres forklaring er dog i stedet, at chancen er mindre for, at folk glemmer at tage deres biler ud af laderen, før de kører afsted, hvis den er placeret dér.

BMW og VW kører den konservativt og monterer ladeindgangen det samme sted, som de monterer benzindæksler. På modellerne e-tron og e-tron GT monterer Audi en smart ladeport på begge sider foran, hvoraf kun den i førersiden kan lynlade.

Nissan Leaf og Honda e har den monteret centralt på snuden, hvilket Berner foretrækker. Men hvad foretrækker du? Skal indgangen være tættest på chaufføren, på fortovet, på snuden eller på bagsmækken?

Del artikel:

Andre fandt dette interresant

Redaktionen anbefaler

Mød redaktionen

Simon Petry Hallenslev

Artikler om gamle såvel som nye biler, de seneste nyheder til bilentusiaster og afsendelse af Bilbasens nyhedsbrev er det, som Simon roder med.

I sit arbejde på Bilbasen kombinerer Simon en brændende passion for biler med sin viden fra Copenhagen Business School. Når artiklerne forfattes, er det derfor ikke kun med en dybtliggende interesse for biler, men også med omtanke for ting som SEO-optimering og korrekt markedskommunikation.
Bilbasen er Danmarks største markedsplads for køb og salg af såvel nye som brugte biler, autocampere, varevogne og busser.

Bilbasen er desuden et redaktionelt univers, som gennem artikler, gallerier og videoer leverer en kombination af guides, tests og nyheder inden for bilernes verden. Så kort sagt får du her både en markedsplads og et medie, som klæder dig på til at købe, eje, lease eller sælge en bil.
© 2023 Bilbasen Blog Schibsted Denmark ApS