maj 2, 2023

Prisfald: De største prisfald på brugte biler

Kigger du efter brugt bil, er der gode tilbud at finde derude. Særligt én biltype er attraktiv i pris lige nu.

Af: Anders Berner

Siden oktober 2022 er den gennemsnitlige pris på brugte biler faldet med omkring 15%. Men det er særligt én bestemt biltype, der trækker hele gennemsnittet ned, men hvilken?

LÆS OGSÅ | Hvad er værditabet på biler?

Se med, når Anders Berner undersøger de store prisfald, der netop nu er at finde på brugtbilmarkedet og hvorfor netop én type bil, er faldet så meget i pris.

Du kan også få et par gode råd i jagten på din næste nye (brugte) bil.

Tesla-effekten

Med Teslas prisjusteringer i starten af året på fabriksnye biler, kan efterdønningerne efterhånden mærkes på markedet for brugte biler. En splinterny Tesla Model 3 Standard Range kan nu fås fra 329.990 kr., mens den billigste brugte Model 3 koster 239.500 kr.

LÆS OGSÅ | Kæmpe prisfald: Tesla sænker prisen 30 procent i Europa

Efterdønningerne kommer efter at Tesla tilbage i starten af året slog en god del af prisen på Model Y og Model 3. Prisen på Model Y Long Range blev justeret 30% ned i pris og Model 3 Standard Range barberede 25% af prisen.

Men det var ikke nok. Kort tid efter skar Tesla yderligere over 100.000 kr. af prisen på flere af deres topmodeller.

LÆS OGSÅ | Brugte elbiler i Danmark er billigere end nogensinde før

Det er dog ikke kun brugte Tesla, der falder i pris. Generelt er elbilerne på det danske brugtbilmarked nu blandt de billigste i Europa og priserne har aldrig været lavere.

Netop nu er der omkring 7200 elbiler til salg på Bilbasen, hvoraf tæt på 2500 af dem kan erhverves for under 300.000 kr.

LÆS OGSÅ | Er dette den nye Tesla Model 3?

Det store prisfald på brugte biler siden oktober 2022, skyldes altså til dels den markante prisjustering fra Tesla og ikke, som nogen urigtigt ville mene, at elbilerne er upopulære. Tværtimod.

Hvad med plug in-hybriderne?

Plug in-hybriderne var for få år tilbage blandt de mest populære biltyper på brugtvognsmarkedet. Siden er besparelserne på nye PHEV’er blevet mindre og det samme er interessen fra bilkøberne.

LÆS OGSÅ | Hvad påvirker værditabet på bilen?

De brugte premium plug in-hybrider fra Audi, Mercedes-Benz og BMW har oplevet store prisfald. Eksempelvis er BMW 545e faldet op mod 250.000 kr. i pris på under to år.

Det betyder altså, at man som køber kan gøre sig en god handel, hvis man er på udkig efter en af disse premium biler.

Vælg outsideren

Skal man gøre det helt store scoop og få mest bil for pengene, bør man dog undgå de gængse og populære mærker som Tesla, BMW, Audi eller Volkswagen.

SE OGSÅ | Video: Undgå at handle med kontanter

Man bør i stedet vælge en såkaldt outsider. Altså en bil, der får knap så meget opmærksomhed, men derfor ikke behøver være en ringere bil.

Tag for eksempel Opel Insignia, der er til salg som både stationcar- og sedan-udgaver. En bil, der minder meget om Volkswagen Passat og endda størrelsesmæssigt er større end den tyske konkurrent.

Vælger man den mindre populære Insignia kan man spare betydeligt. Lige nu er denne Opel Insignia 1.5 T Sports Tourer fra 2018 til salg for 194.800 kr., hvor en tilsvarende Passat-variant starter fra 240.000 kr.


Brugte Tesla til salg

Se flere brugte Tesla her

9 ud af 10 kan spare i gennemsnit 3.000 kr. på deres bilforsikring. Indtast din nummerplade og se din pris på 30 sekunder - gratis!
Jeg kan ikke nummerpladen
Leveret af Samlino logo
Del artikel:

Andre fandt dette interresant

Redaktionen anbefaler

Mød redaktionen

Anders Berner

Som redaktionens videojournalist og TV-vært er Anders den primære testkører af de nyeste og mest interessante bilmodeller. Det kan blandt andet kan opleves på Bilbasens youtube-kanal.

Anders er fast mand på Bilbasen. Tidligere har blandt andre Ekstra Bladet, FDM og fagbladet Ingeniøren haft fornøjelse af Anders Berners både nørdede og meget entusiastiske tilgang til bilstoffet.

Anders er glad for elbiler og har blandt andet haft både Nissan Leaf og BMW i3 i garagen. Der er dog ikke noget, der kan bringe smilet frem på Berners læber som en baghjulstrukken bandit af en sportsvogn.
Bilbasen er Danmarks største markedsplads for køb og salg af såvel nye som brugte biler, autocampere, varevogne og busser.

Bilbasen er desuden et redaktionelt univers, som gennem artikler, gallerier og videoer leverer en kombination af guides, tests og nyheder inden for bilernes verden. Så kort sagt får du her både en markedsplads og et medie, som klæder dig på til at købe, eje, lease eller sælge en bil.
© 2023 Bilbasen Blog Schibsted Denmark ApS