Kategorier
Video

Video: Skodaens værste mareridt … RUST!

Det første Berner fiksede, da han købte sin Octavia for 10.000 kr. i 2018, var rust. Og nu er den gal igen. Kan det betale sig at redde den?

Video: Anders Berner

Denne video med Berners Skoda Octavia markerer et skarpt hjørne. Det er nemlig afsnit 10 i serien, og efter mere end fire års ejerskab er Berner stadig ikke kommet problemerne til livs. De opstår hurtigere, end han kan fikse dem.

I denne video vender han tilbage til et problem, der ellers var blandt de første, han løste, da han købte bilen. Fire år efter et omfattende stykke rustarbejde, er rusten nemlig tilbage… Kan det betale sig at lave?

Se hvor slemt det står til med Berners projekt-Octavia i denne video.

Red din bil fra rust

Rust. Det er ikke kun Berners mareridt – det er et, han deler med de fleste andre bilejere. Når først det får fat, breder det sig som en steppebrand, og før du får set dig om, har du pladearbejde for flere tusind kroner før synsmanden vil godkende din bil.

Der er dog nogle simple forholdsregler, du kan tage dig, for at forhindre rust:

1. Vask din bil

Det lyder lidt for simpelt til at være sandt. Og selvom at snavs ikke direkte forårsager rust, kan det nedbryde det beskyttende lag af klarlak på din bil. Særligt hvis det får lov til at sidde længe og gro ind.

Når først det beskyttende lag er nedbrudt hist og her, får vand, salt og derfor rust let ved at finde ind til metallet.

2. Hold øje med lakken

Det er ikke kun snavs, der kan nedbryde det beskyttende lag i din lak. Hold øje derfor løbende med standen på din lak. Hvis lakken begynder at falme eller at skalle af, eventuelt med hjælp fra et stenslag, får rusten hurtigt fat.

3. Vintervask

De fleste vasker biler for at holde bilen pæn. Derfor kan det virke omsonst at vaske om vinteren, fordi bilen bliver hurtigt beskidt igen alligevel. Det er en fejl.

Vi bor i et land hvor vintrene er kolde og vejene saltes. Vejsalt er den største synder, når det kommer til lak, og derfor er det yderst vigtigt, at du vasker din bil grundigt i vinterperioden. Husk særligt vask af undervognen, hvor saltet ophober sig.

4. Husk voks

Voks og polering får din slæde til at stå skarpt – men det opretholder og plejer også det førnævnte beskyttende lag af klarlak. Så hjælp bilen med at beskytte sig selv ved at få din bil vokset og poleret én til to gange om året.

Af Simon Petry Hallenslev

Artikler om gamle såvel som nye biler, de seneste nyheder til bilentusiaster og afsendelse af Bilbasens nyhedsbrev er det, som Simon roder med.

I sit arbejde på Bilbasen kombinerer Simon en brændende passion for biler med sin viden fra Copenhagen Business School. Når artiklerne forfattes, er det derfor ikke kun med en dybtliggende interesse for biler, men også med omtanke for ting som SEO-optimering og korrekt markedskommunikation.