februar 17, 2023

Video: Skrammer i fælgen – sådan gør du

Pæn bil, men grimme fælge. Ridser og små skrammer i fælgene er tæt på uundgåelige, men hvad gør du, når uheldet er ude?

Video: Anders Berner FOTO: PR

Det er selvfølgelig ikke dig selv, der har været uheldig, men din kone, datter, søn eller din kat har desværre beskadiget dine pæne alufælge. Skal du så ud og finde et par nye og dyre fælge, eller er der en alternativ og billigere løsning?

SE OGSÅ | Undgå stress i trafikken – slap af, hjælp andre og vær opmærksom

I langt de fleste tilfælde kan det betale sig at få repareret skaderne frem for at erstatte fælgene med nye. I Berners tilfælde koster nye fælge til hans Honda e 5.000 kr., hvor en reparation koster under det halve.

Se med, når Anders Berner undersøger de alternative løsninger, der måtte være, når fælgene skal repareres.

God besparelse

Som Berner undersøger i videoen, kan det nemt betale sig, at overveje en reparation af fælgen frem for at købe en ny. I tilfældet her sparer han godt og vel 3.200 kr.

SE OGSÅ | Video: Mikrobiler stiger i pris, så hvad gør du nu?

Prismæssigt koster en reparation af alufælge typisk mellem 1.200-3.500 kr. Det afhænger blandt andet af størrelsen på fælgen såvel som typen. Jo flere tommer jo dyrere. En anden faktor i prisen er også, at fælgen kan have to farver, hvilket kræver ekstra ekspertise.

Sammenligner man prisen på nye fælge og prisen på reparation, vil man i langt de fleste tilfælde få den bedste besparelse på at vælge reparationen. Det kan selvfølgelig også være, at du er ligeglad og vælger at leve med skadede fælge eller bare bruger de klassiske stålfælge og hjulkapsler.

9 ud af 10 kan i gennemsnit spare 3.000 kr. på deres bilforsikring. Indtast din nummerplade og se din pris på 30 sekunder - gratis!
Jeg kan ikke nummerpladen
Leveret af Samlino logo
Del artikel:

Andre fandt dette interresant

Redaktionen anbefaler

Mød redaktionen

Zacharias Lund

Zacharias er ved at uddanne sig til journalist på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole. Han er i forbindelse med sit studie i praktik ved Bilbasen, hvor han får lov at udnytte sin store interesse for biler.

Zacharias har trods sin korte tid som motorjournalist allerede bevæget sig rundt blandt større etablerede medier som Børsen og Bilmagasinet, hvor han også har været redaktør for årbogen “Årets Biler” i 2022 og 2023.

Ved siden af skole og praktik driver Zacharias det lille videomedie 3-Punkts-Vending, hvor han laver videoer med biler i fokus.

Zacharias er stor fan af design og flotte linjer, ligesom en vellydende og gennemført sportsvogn også nemt fanger hans opmærksomhed.

Ved Bilbasen laver Zacharias en masse forskelligt, men arbejder typisk med at skrive artikler og finde interessante artikler at bringe.
Bilbasen er Danmarks største markedsplads for køb og salg af såvel nye som brugte biler, autocampere, varevogne og busser.

Bilbasen er desuden et redaktionelt univers, som gennem artikler, gallerier og videoer leverer en kombination af guides, tests og nyheder inden for bilernes verden. Så kort sagt får du her både en markedsplads og et medie, som klæder dig på til at købe, eje, lease eller sælge en bil.
© 2023 Bilbasen Blog Schibsted Denmark ApS