august 11, 2020

VIDEO: Gør-det-selv: Sådan sætter du din bil til salg

Hvad skal den koste? Hvor skal den sælges? Hvordan tager jeg gode billeder? Bilbasen Guide hjælper dig til at gøre din bil klar til salg og oprette en annonce der virker.

Af: Morten Bek / d. 11. august 2020

Danskerne køber rigtig mange brugte biler, og tallet er så højt, at det er flere gange højere end salget af nye biler. Der er mange måder at købe en brugt bil på, og mens mange brugte biler indgår i en byttehandel med forhandleren, når der skal købes en helt ny bil eller en anden brugt, vælger mange også selv at sælge bilen til en anden privatperson. Det er nemt at gøre, eksempelvis på bilbasen.dk, som tiltrækker mange tusinde potentielle købere hver eneste dag.

SE OGSÅ | Guide til førstegangskøberen. Sådan kan du nemt overskue bilbudgettet

Hvis du synes, det er svært at komme i gang med annoncen, måske fordi du gerne vil have bilen solgt hurtigt, så er der ingen grund til at frygte – i denne udgave af Bilbasen Guide kommer vi med simple og effektive råd til, hvordan din bil og din annonce får mest mulig opmærksomhed.

Du behøver ikke et fotostudie og en lang akademisk uddannelse for at lave en god annonce, der giver bedre chancer: En moderne smartphone, en neutral baggrund og en skarp annonce kommer du meget langt med.

Tag gode billeder

Det ene billede er så mørkt, så man næsten ikke kan se bilen. På et andet billede er kabinen så grynet og grumset, at det ser ud som om, der ligger flere lag støv på instrumentbordet. Og teksten fortæller, at bilen er synet, men ikke hvornår – og heller ikke hvornår den har været til service. Det sælger ikke en bil. Når man skal købe en brugt bil og dermed bruge en hel del penge, så er informationer altafgørende, og en annonce lavet på to minutter med billeder fra garagen kan ende med forespørgsler på alt muligt, som burde have stået i annoncen.

SE OGSÅ | Sådan sikrer du det bedste billån

Hvis du vil sælge din bil, som privat til en anden privat, så brug et par timer på at lave en annonce, der får opmærksomhed og fortæller alt det, som køberen gerne vil vide.

Specifikationer

Volkswagen Golf VII

1,4 TSI 125

Motor: R4 benzin, 1.395 ccm

Ydelse: 125 hk

0-100 km/t: 9,1 sek.

Tophastighed: 204 km/t

Forbrug: 19,2  km/l

Nypris: ca. 260.000 kr.

Gode råd til annoncen

I denne udgave af Bilbasen Guide hiver Morten Bek ikke det dyre kamera frem (og bruger timer på at fotografere bilen), og han giver heller ikke undervisning i at bruge kommaer, men i stedet kommer han med gode råd til den gode annonce. Råd som er nemme at følge, når du vil lave en annonce for en brugt til, eksempelvis på bilbasen.dk, som giver potentielle købere lyst til at se bilen i virkeligheden. Og i sidste ende, selvfølgelig, at købe den.

SE OGSÅ | Sommerferien er reddet: Guide til de små autocampere

Vil du undgå selv at skulle stå med at kreere en annonce for din bil, kontakten til de potentielle købere og selvfølgelig selve salget, er de fleste bilforhandlere meget interesserede i at købe din brugte bil.

Del artikel:

Andre fandt dette interresant

Hvad sker der, Mitsubishi?

Mitsubishi i Danmark virker til at være gået i dvale. De nyeste modeller på Renault-basis findes ikke i Danmark, og den nye Outlander lader vente på sig. Nu er der facelift til den Captur-baserede ASX.

Redaktionen anbefaler

Mød redaktionen

Morten Bek

Som uddannet journalist og med biler som en af de helt store interesser er Morten opvokset på flere af de helt store bilmedier — Bilmagasinet, Berlingske og Auto Bild.

Morten har også tidligere investeret sin tid i sit eget projekt, Biler.nu.

Morten elsker “almindelige” biler. Han vil meget gerne sidde bag rattet af en ny AMG, men han brænder lige så meget for at teste den seneste nye Seat Leon eller Peugeot 208.

Hos Bilbasen bruger han sin viden, analyseevner og sunde fornuft som nyhedsskribent, videojournalist og biltester.
Bilbasen er Danmarks største markedsplads for køb og salg af såvel nye som brugte biler, autocampere, varevogne og busser.

Bilbasen er desuden et redaktionelt univers, som gennem artikler, gallerier og videoer leverer en kombination af guides, tests og nyheder inden for bilernes verden. Så kort sagt får du her både en markedsplads og et medie, som klæder dig på til at købe, eje, lease eller sælge en bil.
© 2023 Bilbasen Blog Schibsted Denmark ApS