Kategorier
Forbrugerstof Video

VIDEO: Få styr på din bilforsikring

Bilforsikring slipper man ikke uden om. Hvor omfattende forsikringen så skal være, afhænger af rigtig mange ting – vi kommer med råd og tips.

Af: Morten Bek / d. 17. november 2020

En bilforsikring skal alle i Danmark med egen bil have – det siger loven. Men der er store forskelle på priserne og indholdet i forsikringer. Uanset hvor kedeligt det er, så er det guld værd at have styr på forsikringen til bilen.

Ansvarsforsikringen er den forsikring, man med egen bil ikke kan slippe uden om. Det er den, der dækker de skader, man eventuelt laver på andre. Kaskoforsikringen, som dækker skader på egen bil og tyveri, er en en anden sag. Den er nemlig ikke lovpligtig; hvis man køber en bil til 10.000 kr. og skal have en kaskoforsikring til 6.000 kr. om året med en selvrisiko på 5.000 kr., så er der ingen grund til at tegne en kaskoforsikring – i tilfælde af skade eller tyveri har man brugt flere penge på forsikringen end på bilen.

SE OGSÅ | Det store valg: Benzin- eller dieselbil?

Har man en ny eller nyere bil er der mange penge bundet i bilen, og så er kaskoforsikringen selvfølgelig en naturlig ting at tegne sammen med ansvarsforsikringen – og de to hænger typisk sammen som de to primære bilforsikringer.

Mange danskere tegner en forsikring og betaler troligt den årlige præmie år efter år. Det betaler sig dog at lave et årligt tjek af forsikringerne – og kigge efter bedre tilbud fra andre forsikringsselskaber. En bilforsikring er en vare, som det meste andet man betaler for, og sammenligning af forsikringspriser kan føre til store besparelser.

Sammenlign priser og spar penge

Prisen på en bilforsikring varierer, og som bilejer er det derfor en rigtig god idé at bruge lidt tid på at finde den bedste forsikring til den bedste pris. Mange bruger samme forsikringsselskab til alle husstandens forsikringer, og det kan give gode samlerabatter. Men der er altid grund til at tjekke med andre selskaber, om man kan få samme dækning på bilforsikringen til en lavere pris.

SE OGSÅ | Spar penge med fornuftig og glidende kørsel

Bilforsikringen er nemlig en vare, præcis som et billån eller en reparation på bilen er en vare. Der er alle gode grunde til, en gang om året, at kigge forsikringerne efter i sømmen for at se, om prisen og dækningen passer. Det er også meget vigtigt, at forsikringsselskabet har alle de rigtige oplysninger om for eksempel bilen. Kommer man ud for en skade eller et uheld og har afgivet, også ved en fejl, de forkerte oplysninger, kan erstatningen ryge i vasken.

Det er nemt at sammenligne bilforsikringer ved at bruge en sammenligningsside på nettet. Man skal bruge personlige oplysninger som adresse og fødselsdato for at få det bedste resultat. Søgningen blandt forskellige bilforsikringer kan især være en fordel, hvis man aldrig tidligere har ejet en bil og dermed aldrig har haft en bilforsikring. Der kan være meget stor forskel på den årlige præmie fra forsikring til forsikring.

SE OGSÅ | Gør din bil vinterklar

Inden man køber drømmebilen er det en god idé at tjekke prisen på bilforsikringen. En test på en sammenligningsside viser, da vi søger forsikring på en ny BMW 330e Touring, at uden anciennitet og med adresse i for eksempel Aarhus kan den årlige præmie hurtigt beløbe sig til tæt på 30.000 kr.

Af Morten Bek

Som uddannet journalist og med biler som en af de helt store interesser er Morten opvokset på flere af de helt store bilmedier — Bilmagasinet, Berlingske og Auto Bild.

Morten har også tidligere investeret sin tid i sit eget projekt, Biler.nu.

Morten elsker “almindelige” biler. Han vil meget gerne sidde bag rattet af en ny AMG, men han brænder lige så meget for at teste den seneste nye Seat Leon eller Peugeot 208.

Hos Bilbasen bruger han sin viden, analyseevner og sunde fornuft som nyhedsskribent, videojournalist og biltester.