Billån
juni 3, 2020

VIDEO: Sådan sikrer du det bedste billån

De færreste kan betale en ny eller brugt bil uden at optage et billån. Bilbasen Guide fortæller dig, hvad du skal holde øje med, når du låner penge til bil

Af: Morten Bek / d. 3. juni 2020

Finansiering af den nye eller brugte bil er noget, de fleste har prøvet. Hvor rart det end ville føles, så har kun de færreste flere hundrede tusinde kroner stående i banken, eller liggende under hovedpuden, som er sparet op til en bil. Det giver god mening at låne pengene, og derfor giver det også rigtig god mening at kigge sig for, før man skriver under på en låneaftale.

SE OGSÅ | Sommerferien er reddet. Guide til de små autocampere

Et billån kan man få flere steder end i banken. Bilforhandleren vil typisk komme et et tilbud på finansiering, og hvis man har fast ejendom, kan realkreditinstituttet måske hjælpe. Men hvilken type lån skal man optage, og skal renten være fast eller variabel? – Der er mange ting at tage hensyn til – lige fra bilens alder til din egen indkomst.

Bilbasen Guide hjælper dig med at afkode finansieringen af din næste bil, så du er godt rustet til at skrive under på det rigtige lån.

Billån

Det bedste billån behøver ikke være det, du får i banken. Konkurrencen er, mildest talt, hård, og derfor er der mange om buddet. Og mange om buddet giver gode vilkår for dig som kunde.

SE OGSÅ | Derfor kan privatleasing være for dig

Som i alle forhold, hvor det kommer til penge, afhænger optagelsen af et nyt billån i høj grad af, hvordan dine personlige forhold ser ud. Din indkomst er selvfølgelig den vigtigste faktor, men banken tager for eksempel også udgangspunkt i, hvilke andre lån du har. Har du et boliglån og andre forretninger i banken, kan du forhandle dig til en lavere rente.

To meget vigtige faktorer er løbetid og udbetaling. Løbetiden er den periode, du skal betale af på lånet – det kan eksempelvis være 8 år. Jo kortere løbetid, jo bedre forhold kan du forhandle dig til. Mens det er muligt at få finansieret bilen helt uden selv at lægge et kontant beløb, så er udbetalingen med til også at give bedre forhold omkring lånet, altså hvor høj renten bliver.

Del artikel:

Andre fandt dette interresant

Redaktionen anbefaler

Mød redaktionen

Morten Bek

Som uddannet journalist og med biler som en af de helt store interesser er Morten opvokset på flere af de helt store bilmedier — Bilmagasinet, Berlingske og Auto Bild.

Morten har også tidligere investeret sin tid i sit eget projekt, Biler.nu.

Morten elsker “almindelige” biler. Han vil meget gerne sidde bag rattet af en ny AMG, men han brænder lige så meget for at teste den seneste nye Seat Leon eller Peugeot 208.

Hos Bilbasen bruger han sin viden, analyseevner og sunde fornuft som nyhedsskribent, videojournalist og biltester.
Bilbasen er Danmarks største markedsplads for køb og salg af såvel nye som brugte biler, autocampere, varevogne og busser.

Bilbasen er desuden et redaktionelt univers, som gennem artikler, gallerier og videoer leverer en kombination af guides, tests og nyheder inden for bilernes verden. Så kort sagt får du her både en markedsplads og et medie, som klæder dig på til at købe, eje, lease eller sælge en bil.
© 2023 Bilbasen Blog Schibsted Denmark ApS