Kategorier
Forbrugerstof

Video: Dæktrykket er vigtigere end du tror

Det er bare luft, men det er enormt vigtigt for både din sikkerhed og din pengepung. Vi taler om dæktryk.

Dæk taber altid en lille smule luft og efter noget tid vil dæktrykket blive så lavt, at det går ud over sikkerheden. Men allerede inden den situation indtræffer, så har du brugt mange penge på øget rullemodstand og dækslid.

Faktisk kører 26 pct. af alle bilister i Europa med for lavt dæktryk  -det koster 3,9 mia. liter ekstra brændstof. Hvis vi lander det helikoptersyn, så kan det altså let koste dig en hel del hundredelapper at køre med lavt dæktryk – både i brændstof og dæk. Dæktrykket varierer fra bil til bilen og er typisk mellem 2,0 og 3,0 bar for almindelige biler. Som regel kan du se det korrekte tryk i en dørfals eller under tankdækslet – husk at lægge mærke til om det er den korrekte størrelse du aflæser for.

Se her, hvordan du tjekker dæktrykket, hvis du ikke allerede ved det:

 

Relaterede artikler

Sådan holder du din bil i topform

Tjek olien på bilen

Af Ebbe Sommerlund

Nye biler kan være fine, men Ebbe Sommerlund sværger til de brugte af slagsen. Han vil nødig kaldes ekspert, men hans enorme viden er ikke til at tage fejl af, hvorfor han også er den primære drivkraft bag Bilbasens brevkasse.

Den motorjournalistiske baggrund har han fået hos blandt andre Bil Magasinet, V-Max og elbilmagasinet GO, hvilket har gjort ham til et omvandrende leksikon.

Ebbe er som sagt glad for brugte biler, og særligt de japanske af slagsen giver julelys i øjnene. Han er dog efterhånden blevet så voksen, at drengedrømmen af en toptunet Honda Civic er blevet erstattet af en fornuftig Renault Laguna.