juni 20, 2023

Video: Den lille elbil er super til hverdag

Mange afholder sig fra de små elbiler med små batterier, fordi rækkevidden er lav. Men i virkeligheden er der ofte ikke brug for så meget.

Video: Jacob Dalby & Anders Berner

De mest populære elbiler på Bilbasen er store, dyre elbiler med lang rækkevidde. Men hvordan kan det nu være, når de fleste danskere ikke kører mere 60 km om dagen. Det daglige kørselsbehov er ofte ikke ret mange kilometer, og det kan alle elbiler klare.

SE OGSÅ | Video: Elbil på ferie – sådan forbereder du dig

Det kan altså se ud som om, at mange tror, at man absolut skal have en elbil med lang rækkevidde, før det kan fungere. Og det kræver det selvfølgelig for nogen, og når der skal køres på ferie. Men i det daglige, er en lille elbil ofte perfekt.

Se med i Bilbasen Strøm, når vi taler med en familie, der netop har købt em af de mindste elbiler af dem alle og hør mere om, hvordan de bruger den og hvorfor de købte den.

Familien med en meget lille elbil

Lars Jonasen og familie har lige købt ny, brugt elbil. De havde en større elbil i forvejen, men deres lille Citroën C1 stod til udskiftning. Den lille ‘bil nr. 2’ bliver brugt til det daglige til og fra arbejde og lidt ærinder i byen, så det bliver ikke til mange kilometer – men bilen bliver brugt hver dag.

SE OGSÅ | Video: Der er mange penge at spare ved at køre elbil

Som erstatning for den lille benzinbil har familien valgt en Smart ForTwo EQ. En af de absolut mindste elbiler, man kan få. Den har en rækkevidde på kun 130 km (på en god dag), men som Lars fortæller, er det rigeligt i det daglige. Og så er den tilmed billig at eje.

Hør mere om Lars og den lille Smart i videoen ovenfor.


Brugte Smart til salg på Bilbasen

Se flere brugte Smart til salg på Bilbasen

Del artikel:

Andre fandt dette interresant

Redaktionen anbefaler

Mød redaktionen

Jacob Dalby

Med baggrund i motorsporten fylder biler med sportslige egenskaber det meste af Jacobs bevidsthed – både nye og brugte giver smil på læben.

Det siges i øvrigt, at Jacob kunne køre før han kunne gå, så interessen for biler startede tidligt. Interessen udviklede sig til passion og siden har arbejdet som motorjournalist på blandt andet Bil Magasinet fyldt det meste af de vågne timer.

Forbrugerstof og vejledning er også blandt Jacobs kernekompetencer og han er ikke ked af at fortælle dig, hvilken bil du skal købe næste gang.
Bilbasen er Danmarks største markedsplads for køb og salg af såvel nye som brugte biler, autocampere, varevogne og busser.

Bilbasen er desuden et redaktionelt univers, som gennem artikler, gallerier og videoer leverer en kombination af guides, tests og nyheder inden for bilernes verden. Så kort sagt får du her både en markedsplads og et medie, som klæder dig på til at købe, eje, lease eller sælge en bil.
© 2023 Bilbasen Blog Schibsted Denmark ApS