Privatleasing: Kia EV3 til kun 1.495 kr. om måneden
Den nye Kia EV3 med 604 kilometer rækkevidde og Prestige-udstyr til spotpris på privatleasing: 1.495 kr. om måneden i 36 måneder. Man skal bare være klar til høj engangsydelse.
VIDEO Jacob Dalby, Claus Møller og Anders Richter
Mange tror, at en elbil ikke skal vedligeholdes, på samme måde som en benzin- eller dieselbil. Det er forkert! En brugt elbil kan skjule fejl og mangler, der kan blive dyre at udbedre. Derfor er det vigtigt at undersøge bilen grundigt – og få professionel hjælp til de tekniske områder.
Selvom en elbil ikke har en forbrændingsmotor med olie og tandremme, er der stadig sliddele og komplekse systemer, der kræver opmærksomhed. Batteriets sundhed, softwareopdateringer og opladningskompatibilitet er bare nogle af de områder, der kan have betydning for bilens levetid og værdi.
I denne video gennemgår vi nogle af de vigtigste ting du bør tjekke, inden du køber en brugt elbil.
Regenerativ bremsning betyder, at elbilers mekaniske bremser bruges mindre end i fossile biler. Det lyder godt, men kan føre til rust og fastgroede bremsekalibre. Derfor skal du tjekke, om bremserne er slidte eller ujævne. Undersøg også undervognen for skader, særligt omkring batterikassen, da selv mindre skader kan have store konsekvenser.
Batteriet er den dyreste komponent i en elbil, men du kan ikke selv aflæse dets sundhedstilstand. Her skal du have hjælp fra en specialist, der kan analysere batteriets kapacitet og degradering via avanceret software. Undgå at stole blindt på den kapacitetsangivelse, bilen selv giver, da den kan være upræcis.
Tjek, om bilen har det rigtige stik til europæiske laderstandere. I dag bruges CCS-standarden typisk spå vores breddegrader, mens ældre eller importerede biler kan have Chademo. Prøv også at lade bilen for at sikre, at ladeporten åbner korrekt, og at stik og låsemekanismer fungerer, som de skal.
Nogle elbiler, som Tesla, opdaterer automatisk over internettet, mens andre kræver et besøg på værkstedet. Det er vigtigt, at bilen kører den nyeste software, da fejl og mangler ofte rettes via opdateringer. Tjek derfor, om bilen har den nyeste version, inden du køber.
Selvom en elbil har færre bevægelige dele end en fossilbil, er der stadig mekaniske komponenter, der kan fejle. Lejer i elmotoren og reduktionsgearet kan slides, og kompressoren til klimaanlægget kan gå i stykker. Under en prøvetur skal du lytte efter unormale lyde, rystelser eller ujævnheder fra motor, undervogn og bremser.
Selvom elbiler generelt kræver mindre vedligeholdelse, er service stadig vigtigt. Mange elbiler har digital servicebog, hvilket gør det sværere at tjekke, om bilen er blevet vedligeholdt korrekt. Kontakt derfor mærkeforhandleren for at sikre, at bilen har fået service efter fabrikantens foreskrifter.
Den nye Kia EV3 med 604 kilometer rækkevidde og Prestige-udstyr til spotpris på privatleasing: 1.495 kr. om måneden i 36 måneder. Man skal bare være klar til høj engangsydelse.
Hvert år findes Årets Bil i Danmark og Årets Brugtbil – og i samme genre kåres Årets Varebil. I 2025-kåringen er et meget varieret felt kogt ned til fem modeller.
XPeng G6 har kun været på markedet i Danmark siden august, men nu er den model forældet. I Kina har XPeng præsenteret en G6 med hurtigere opladning, designændringer og mere lækkert interiør.
Bedst som Mazda mangler elbiler i modelprogrammet, lancerer de en… enorm syvpersoners SUV som plug-in hybrid? Det er ikke så skævt, som det lyder, da ny Mazda CX-80 giver både luksus og plads til syv personer.
Den nye udgave af Lexus’ luksus-SUV har fedt design, tonsvis af udstyr og en attraktiv pris. Men affjedringen og drivlinjen i plug-in hybriden hænger ikke sammen.
Elbiler er kommet for at blive! Det vælter ind med nye modeller på markedet i Danmark, og vi har lavet en liste med alle elbiler i Danmark i 2025 – inklusive priser og rækkevidde på de forskellige modeller.