Nissan Ariya til kun 2.765 kr. på privatleasing
Nissan skruer op for charmen og tilbyder 36 måneders privatleasing med elbilen Ariya til kun 2.765 kr. om måneden. Det giver sammenlagt under 115.000 kr., hvis man kan nøjes med 10.000 km årligt.
Af: Morten Bek / d. 22. september 2020
Det er den samme gamle problemstilling, som det har været i årtier: Skal den næste bil være udstyret med benzin- eller dieselmotor? De fleste har en klar holdning, og mens den generelle holdning nu mere end nogensinde har at gøre med dieselmotorens problemer som “snydemotor” og “miljøsynder”, så er det en god idé at tage stilling ud fra de behov, man selv har.
SE OGSÅ | Guide til åbne biler: Gode råd til at købe cabriolet
Dieselmotoren er ikke, hvad den har været. Den er blevet meget bedre. Dieselskandalen, som eksploderede i efteråret 2015 og stadig dukker op med jævne mellemrum, satte fokus på, hvor mange sundhedsskadelige partikler alle dieselmotorer kørte rundt og udledte. Siden 2015 er nye dieselmotorer blevet udviklet med langt bedre emissionssænkende systemer, og saglige test hos blandt andet tyske Auto, Motor & Sport har flere gange vist, at moderne dieselmotorer ligger langt under EU-grænseværdierne.
Benzinmotoren er fløjet under radaren, mens vi har diskuteret, med mere og mindre holdbare argumenter, hvorfor dieselmotoren er en dårlig idé. Men benzinmotoren har kørt med egne udledningsproblemer, og hvis det er svært at tro på, så er det værd at vide, at partikelfiltre på benzinmotorer er blevet meget udbredt de senere år – fordi de er nødvendige for at holde mængden af skadelige stoffer nede.
SE OGSÅ | Undgå fartbøder og kø med en trafikalarm
Bilbasen Guide kigger nærmere på, hvad du skal vælge, når du står med valget mellem en benzin- og en dieselbil. Der er både fakta og holdninger involveret. Vi tager udgangspunkt i markedet, som det er indrettet her og nu, og vi tager udgangspunkt i, at det stadig er en mindre del af danskere, som i praksis kan (eller vil) oplade en elektrificeret bil på hjemmeadressen med en rigtig ladeboks – hvorfor vi synes, det er oplagt at kigge nærmere på biler med “rene” forbrændingsmotorer, som står for det meste af markedet i Danmark.
Motor: R4 benzin, 1.498 ccm
Ydelse: 150 hk / 250 Nm
0-100 km/t: 8,9 sek.
Tophastighed: 214 km/t
Forbrug: 15,2 km/l
Startpris: 392.995 kr.
Motor: R4 benzin, 1.968 ccm
Ydelse: 150 hk / 360 Nm
0-100 km/t: 9,1 sek.
Tophastighed: 210 km/t
Forbrug: 19,6 km/l
Startpris: 444.995 kr.
Du kører kun omkring 10.000 km om året, og du gør det på større veje som landeveje og motorveje, hvor du kan holde en høj og nogenlunde konstant fart. Hvilken type motor skal så ligge under motorhjelmen på din bil, for at det giver mening? – Det skal dieselmotoren.
SE OGSÅ | Disse sikkerhedssystemer kan redde både køreturen og livet
Valget mellem benzin- eller dieseldrift handler lidt om smag og behag, men mest af alt om behov og brugsmønster. Grunden til at dieselmotoren kan være et godt valg på baggrund af eksemplet lige herover, skyldes nemlig måden de 10.000 km bliver kørt på; Dieselmotoren når at blive varm på længere stræk på landevej og motorvej, og den vil i næsten alle tilfælde levere et langt lavere brændstofforbrug end benzinmotoren. Det er selvfølgelig endnu bedre, hvis du kører 25.000 eller 40.000 km om året med dieselmotoren. Så vil det lavere forbrug virkelig gøre en forskel for pengepung og miljø.
Benzinmotoren kan på samme måde være en god idé, hvis du kører 25.000 km om året, men gør det på en anden måde. Hvis du har mange små ture, meget køkørsel og mange kilometer i byen, er det benzinmotoren, du skal vælge – dieselmotoren skal blive gennemvarm på alle ture for ikke at give problemer.
Nissan skruer op for charmen og tilbyder 36 måneders privatleasing med elbilen Ariya til kun 2.765 kr. om måneden. Det giver sammenlagt under 115.000 kr., hvis man kan nøjes med 10.000 km årligt.
Første kvartal af 2025 er gået, og i de tre måneder har VW ID.4 været den mest indregistrerede nye bil i Danmark. Tesla Model Y er stadig med i toppen, men det er VW ID. Buzz overraskende nok også.
Trump, told og tariffer. Tre ord, der efterhånden går hånd i hånd. Nu kan ordet ‘statsstøtte’ knyttes til trekløveret, da Trump vil booste salget af Tesla-modeller i Europa.
Vi holder længere fast i vores biler, og det får gennemsnitsalderen på biler i Danmark til at stige. Det er mere end 30 år siden, bilerne har været så gamle.
Den nye udgave af Lexus’ luksus-SUV har fedt design, tonsvis af udstyr og en attraktiv pris. Men affjedringen og drivlinjen i plug-in hybriden hænger ikke sammen.
Elbiler er kommet for at blive! Det vælter ind med nye modeller på markedet i Danmark, og vi har lavet en liste med alle elbiler i Danmark i 2025 – inklusive priser og rækkevidde på de forskellige modeller.