Privatleasing af elektrisk Renault 5 fra 2.995 kr.
Den lille elektriske Renault 5 E-Tech Electric med rækkevidde op til 410 kilometer fås på privatleasing fra 2.995 kr. Alle varianter er med i privatleasingvarianter, og engangsydelsen er 4.995 kr.
Af: Morten Bek / d. 20. april 2021
Det værste kan ske for alle. Når man bevæger sig rundt i trafikken, kan det ende i en alvorlig ulykke, og det kan hurtigt blive et spørgsmål om liv og død. Men hjælpen er tættere på, end den har været det før. I dag skal automatisk nødopkald nemlig være standard i alle nye bilmodeller. Bilen skal, helt uden din indblanding, kunne ringe 112.
SE OGSÅ | Alting var mere simpelt i gamle dage, men ikke bedre
Den forbundne bil, som vi denne gang ser nærmere på, er en stor kørende dataforbindelse. Som du så i seneste episode af Bilbasen Guide, så kan du, ved hjælp af en indbygget internetforbindelse i din bil, på din smartphone få det forkromede overblik over din bil – status på tankindhold, kilometerstand, tid til service, om soltaget er lukket og meget mere.
Men internetforbindelsen har altså et endnu vigtigere formål: At sætte dig i forbindelse med alarmcentralen via automatisk nødopkald. I mange nye biler kan det indbyggede opkaldssystem også, via en separat knap, bruges til at skaffe vejhjælp.
I denne udgave af Bilbasen Guide ser vi nærmere på, hvordan opkaldsmodulet fungerer.
Det er smart at kunne se, om der er benzin i tanken eller strøm på batteriet til din næste køretur, selvom du slet ikke er i nærheden af bilen. Et indbygget SIM-kort og modem giver dig fuldstændig opdaterede informationer direkte på din smartphone – gennem en app, som bilproducenten stiller til rådighed.
SE OGSÅ | Overvåg og kontrollér din bil på mobilen
Den selvsamme indbyggede data- og telefonforbindelse er det automatiske nødopkalds rygrad. Hvis sensorer i bilen opfatter en ulykke, ringer nødopkaldssystemet (ofte kaldet eCall) automatisk 112, og du kommer i kontakt med alarmcentralen. Er du ikke i stand til at kommunikere, så sender bilen samtidig blandt andet præcis lokation, stelnummer og kørselsretning. På den måde får du hjælp hurtigere, hvis du eksempelvis kører alene på en vej ude på landet, og du kommer ud for en ulykke.
Automatisk nødopkald kan også aktiveres manuelt – oftest via en knap ved bakspejlet. På den måde kan du, selvfølgelig kun i absolutte nødstilfælde, let ringe 112. Det er en god idé at lære den side af bilen at kende, for ved siden af SOS-knappen sidder i mange nye biler en anden knap: en pyntet med et ‘i’ for information, en tegning af en svensknøgle eller noget helt trejde.
SE OGSÅ | En nye VW Golf koster det samme i 2021 som den gjorde i 1994
Knappen er din vej til vejhjælp, og ved at trykke på den, stilles du i gennem til enten bilproducentens egen operatør eller en partner som Dansk Autohjælp eller Falck.
Den lille elektriske Renault 5 E-Tech Electric med rækkevidde op til 410 kilometer fås på privatleasing fra 2.995 kr. Alle varianter er med i privatleasingvarianter, og engangsydelsen er 4.995 kr.
Den elektriske Ford Explorer har høstet ros for at udnytte det fulde potentiale af den VW-platform, den er bygget på. Spørgsmålet er bare, om det er nok til at hamle op med en stærkt prissat Renault Scenic E-Tech Electric?
2025 er skudt i gang og vi tager et kig ind i fremtiden for elbiler. Udviklingen er rødglødende, så du skal holde fast for at følge med.
Kia EV3 er Årets Bil i Danmark 2025, og Bilbasens første test af basismodellen til 269.999 kr. viser, at den kompakte elbil gør det fremragende.
Den nye udgave af Lexus’ luksus-SUV har fedt design, tonsvis af udstyr og en attraktiv pris. Men affjedringen og drivlinjen i plug-in hybriden hænger ikke sammen.
Elbiler er kommet for at blive! Det vælter ind med nye modeller på markedet i Danmark, og vi har lavet en liste med alle elbiler i Danmark i 2024 – inklusive priser og rækkevidde på de forskellige modeller.