Hyundai Ioniq 6 får endnu vildere design
Hyundais specielle sedan er faceliftet til et endnu vildere design. Og så afslører koreanerne, at N-versionen med mindst 650 hk har premiere i juli.
Af: Morten Bek / d. 28. juli 2020
Den første bil er en vild ting – og typisk en stor investering. Især når man er ung. Den første bil kan være brugt, ny eller måske finansieres med privatleasing. Uanset hvad er der nogle helt konkrete og meget vigtige ting, du skal holde sig for øje.
At være bilejer handler om mere end bare at skrive under på købsaftalen. Hvor meget har du råd til at bruge på bilen er selvfølgelig det absolut vigtigste. Og det kræver selvfølgelig mere end bare at kigge på bilens pris og det billån, du kan få. Vælger du at købe en bil, kommer der mere end bare den månedlige udgift til brændstof til; Der skal betales ejerafgift, forsikringer, dæk og måske en serviceaftale. Serviceaftalen dækker typisk service og reparationer for et overskueligt beløb hver måned.
SE OGSÅ | Disse sikkerhedssystemer kan redde både køreturen og livet
Forsikringen er en meget stor post, når du som ung køber din første bil. Især hvis du bor i en større by, kan det være en dyr fornøjelse, og jo flere hestekræfter bilen har, jo dyrere er det typisk. Du er ikke tvunget til at købe kaskoforsikring, som dækker skader du selv forvolder på din bil. Men hvem har lyst til at købe en ny bil og satse på, at man ikke laver skader?
Bilbasen Guide ser nærmere på, hvordan du som ung førstegangskøber kommer godt i gang med at anskaffe dig en bil – og samtidig har et godt overblik over de forskellige udgifter.
En af de mere kedelige pligter, der følger med, når man begynder at blive voksen, er at skulle overskue økonomien. Det er altid en god idé at lægge et budget, selvom næsten alt andet er mere spændende.
SE OGSÅ | WHAT? Ny Seat Leon banker Audi og VW
Når den første bil skal i hus, så er budgettet guld værd, for mens det nemt kan komme til at virke som om, billånet til eksempelvis en ny mikro- eller minibil på 1.000-1.500 kr. om måneden er det vigtigste at fokusere på, så er der mange flere udgifter.
Motor: R4 benzin, 1.242 ccm
Ydelse: 90 hk / 120 Nm
0-100 km/t: 11,9 sek.
Tophastighed: 180 km/t
Forbrug: 20,0 km/l
Startpris: 137.990 kr.
Den kan variere voldsomt i forhold til alder, bopæl og selvfølgelig bilen. Hvis du er 18 år, bor i København og køber en brugt BMW 130i, så vil nogle forsikringsselskaber helt takke nej til dig som kunde. En hurtig søgning på en sammenligningsside på nettet viser, at du skal betale 82.000 kr. om året i forsikring for dén kombination.
SE OGSÅ | Priserne på biler er RASLET ned. Her er de skarpeste
Det er langt fra så voldsomt, hvis du starter med en lille bil med overskuelige hestekræfter, som for eksempel de to biler, vi kigger nærmere på i denne guide: Hyundai i10 og Suzuki Swift. Forhandlerne giver gerne et tilbud på en forsikring fra det forsikringsselskab, de samarbejder med, men tjek alligevel på nettet eller hos dit eksisterende forsikringsselskab (hvis du for eksempel har en indboforsikring), om deres tilbud er bedre.
I Guiden ser vi nærmere på, hvor meget du kan regne med at skulle betale hver måned, hvis du køber en Hyundai i10 eller en Suzuki Swift.
Hyundais specielle sedan er faceliftet til et endnu vildere design. Og så afslører koreanerne, at N-versionen med mindst 650 hk har premiere i juli.
Kia er til september klar til at præsentere danskerne for deres seneste elbil. EV4 er koreanernes svar på VW ID.3 og BYD Seal – og rækkevidden er op til 630 kilometer.
Skodas nye elektriske Elroq har allerede fået den store RS-omgang. De to elmotorer yder 340 hestekræfter, som spredes til fire hjul – og det gør den til den hurtigste Skoda lige nu.
Fem biler i finalen endte i finalen ved årets kåring af den bedste nye varevogn. Årets Varebil 2025 er makkerparret Renault Master og Nissan Interstar.
Den nye udgave af Lexus’ luksus-SUV har fedt design, tonsvis af udstyr og en attraktiv pris. Men affjedringen og drivlinjen i plug-in hybriden hænger ikke sammen.
Elbiler er kommet for at blive! Det vælter ind med nye modeller på markedet i Danmark, og vi har lavet en liste med alle elbiler i Danmark i 2025 – inklusive priser og rækkevidde på de forskellige modeller.