maj 26, 2023

Video: Der mangler brugte benzinbiler

Mens der er masser af brugte elbiler til salg, og priserne er styrtdykket, ser det helt anderledes ud for benzinbiler.

TEKST & VIDEO: Morten Bek

På under et år er brugte elbiler under 4 år styrtdykket i pris. Der er tale om meget store prisnedsættelser, og lige nu får man rigtig meget nyere brugt elbil for pengene.

Og hvordan kan det lade sig gøre? Priserne var allerede på vej ned i sidste del af 2022, og så ramte chokket i branchen i januar 2023: Tesla satte priserne voldsomt ned på nye Model 3 og Model Y – og det førte med det samme til store afslag på brugte elbiler.

LÆS OGSÅ | Video: Hvad skal kamera-sidespejle gøre godt for?

Men mange danskere hverken kan eller vil bruge en elbil, som situationen er lige nu. Mange har behov for en bil, der kan tankes på få minutter – også langt fra de store byer – og en elbil med lang rækkevidde er en dyr elbil.

Det gør, at brugte biler med benzinmotor er stærkt efterspurgte. Priserne er ikke faldet, og for nogle biltyper – især de helt små og MPV’erne – er priserne meget høje.

Mangel på små benzinbiler

En Volkswagen Up fra 2023 med 33.000 kr. på tælleren. Nypris i 2020 cirka 118.000 kr. Pris som brugt i 2023: 125.000 kr.

Det er en begyndende krise på brugtbilsmarkedet, der er synlig med en enkelt bil. Der mangler allerede små biler med benzinmotor på brugtmarkedet, og fordi der allerede nu er langt færre små biler at få som nye (eksempelvis er Skoda Citigo for længst udgået, og Ford Fiesta er på vej ud), og de er blevet markant dyrere end for et par år siden, smitter det af på brugtpriserne.

LÆS OGSÅ | Video: Et nyt batteri til elbilen kan koste kassen

Mange har brug for en lille, økonomisk benzinbil, og de kan ikke bruge en brugt elbil til 400.000 kr. til noget. De får også sværere og sværere ved at købe en brugt benzinbil, fordi den type bil holder værdien bedre end nogensinde før – og derfor er den dyr som brugt.

Hvordan ser det så ud, hvis vi kigger fremad? Bilbasen Guide giver et bud i videoen ovenfor.


Brugte elbiler til salg på Bilbasen

Se flere brugte elbiler til salg på Bilbasen

9 ud af 10 kan i gennemsnit spare 3.000 kr. på deres bilforsikring. Indtast din nummerplade og se din pris på 30 sekunder - gratis!
Jeg kan ikke nummerpladen
Leveret af Samlino logo
Del artikel:

Andre fandt dette interresant

BMW iX1 sniger sig ned på 395.000 kr.

Den elektriske iX1 – og søstermodellen iX2 – er faldet 25.000 kr. Med priser fra 395.000 kr. står elbilerne bedre i et marked med hård konkurrence, men der er stadig plads til forbedringer.

Redaktionen anbefaler

Mød redaktionen

Morten Bek

Som uddannet journalist og med biler som en af de helt store interesser er Morten opvokset på flere af de helt store bilmedier — Bilmagasinet, Berlingske og Auto Bild.

Morten har også tidligere investeret sin tid i sit eget projekt, Biler.nu.

Morten elsker “almindelige” biler. Han vil meget gerne sidde bag rattet af en ny AMG, men han brænder lige så meget for at teste den seneste nye Seat Leon eller Peugeot 208.

Hos Bilbasen bruger han sin viden, analyseevner og sunde fornuft som nyhedsskribent, videojournalist og biltester.
Bilbasen er Danmarks største markedsplads for køb og salg af såvel nye som brugte biler, autocampere, varevogne og busser.

Bilbasen er desuden et redaktionelt univers, som gennem artikler, gallerier og videoer leverer en kombination af guides, tests og nyheder inden for bilernes verden. Så kort sagt får du her både en markedsplads og et medie, som klæder dig på til at købe, eje, lease eller sælge en bil.
© 2023 Bilbasen Blog Schibsted Denmark ApS