Bek Dyrere Biler
april 5, 2022

Video: De nye biler er meget dyrere

Det er blevet dyrere at købe ny bil. Alle slags nye biler er steget med tusindvis af kroner i forhold til for 1 år siden, og vi ser på, hvorfor det sker.

Tekst & video: Morten Bek

Løbende afgiftsnedsættelser og hård konkurrence har sørget for billigere nye biler længe. Men i løbet af det seneste år er mange populære bilmodeller blevet meget dyrere. Det gælder alle typer biler – både med og uden elektrificering.

Hvorfor stiger priserne på de nye biler? Det er ikke konkurrence, der mangler mellem mærkerne. Det er i stedet biler, der mangler, for produktionen er mange steder bremset, og forhandlerne kan slet ikke få de biler, de egentlig kan sælge.

Det er ikke eneste grund til, at bl.a. nye minibiler er steget med mange tusinde kroner. Vi ser nærmere på, hvad der foregår.

Dyrere biler

Det er i sig selv vildt, at man har kunnet købe en fabriksny Citroën C3 til 115.000 kr. Og det er ikke 2004-priser vi har med at gøre, men prisen i 2021. Den lille franske mini er et tegn på hård konkurrence – og Citroën er blevet belønnet med stort salg af C3’eren.

Attraktive priser for forbrugerne har været hjulpet på vej af afgiftsnedsættelser og stort udvalg, men skyerne er trukket sammen over bilkøberne. Overalt og hos langt de fleste mærker, som Bilbasen har studeret gamle og nye prislister hos, er nye biler steget. Nogle med få procent og få tusinde kroner, andre med 10-20 procent og mange tusinde kroner.

SE OGSÅ | Video: Tips og tricks til at spare på de dyre dråber

Forhandlerne mangler biler samtidig, og de biler de har på lager og på vej hjem, kan de typisk sælge uden problemer. Det gør, at rabatterne ikke hænger på træerne, når man er ude efter en af de populære bilmodeller.

Der er stadig gode tilbud at gå efter – og nogle biler er endda faldet i sammenligning med 2021-priserne.

Del artikel:

Andre fandt dette interresant

Redaktionen anbefaler

Mød redaktionen

Morten Bek

Som uddannet journalist og med biler som en af de helt store interesser er Morten opvokset på flere af de helt store bilmedier — Bilmagasinet, Berlingske og Auto Bild.

Morten har også tidligere investeret sin tid i sit eget projekt, Biler.nu.

Morten elsker “almindelige” biler. Han vil meget gerne sidde bag rattet af en ny AMG, men han brænder lige så meget for at teste den seneste nye Seat Leon eller Peugeot 208.

Hos Bilbasen bruger han sin viden, analyseevner og sunde fornuft som nyhedsskribent, videojournalist og biltester.
Bilbasen er Danmarks største markedsplads for køb og salg af såvel nye som brugte biler, autocampere, varevogne og busser.

Bilbasen er desuden et redaktionelt univers, som gennem artikler, gallerier og videoer leverer en kombination af guides, tests og nyheder inden for bilernes verden. Så kort sagt får du her både en markedsplads og et medie, som klæder dig på til at købe, eje, lease eller sælge en bil.
© 2023 Bilbasen Blog Schibsted Denmark ApS