december 27, 2021

VIDEO: Undersøg bilens garanti – det kan betale sig

Nybilsgarantien er forskellig fra bilmærke til bilmærke. Bilbasen Guide undersøger, hvad du skal være opmærksom på.

Tekst & video: Morten Bek  / d. 27. december 2021

Fabriksgarantien på en ny bil kommer næppe i første række hos hovedparten af de danske bilkøbere. Hvis det var tilfældet, ville vi alle køre rundt i en Kia eller en Hyundai, hvor garantien strækker sig til henholdsvis 7 og 5 år.

Men en lang fabriksgaranti er et plus. Både når man køber bilen som ny, og når man skal sælge den videre. Det er en sikkerhed at have garanti på bilen, og 3 år er bedre end 2 år – og 5 år er selvfølgelig bedre end 3 år.

SE OGSÅ | Nu bliver plug-in hybriderne dyrere

Toyota har for nylig smidt en garanti-bombe. 10 års garanti. Det strækker sig også til at gælde ældre biler, så længe de endnu ikke er fyldt 10 år, og så længe service foretages hos Toyota.

Bilen skal serviceres hos Toyota for at dække op til 10 år, og klausuler i garantiforholdene kan man finde hos alle bilmærker. Så selv om det er kedeligt, så sørg for at kigge garantien efter i sømmene, inden du køber ny bil.

Intet krav om garanti

Vi er vant til, at nye biler kommer med en fabriksgaranti, som dækker 2 eller 3 år. Vi studser måske over, at garantien er så kort, og det kan virke meget besynderligt, at uanset om en bil koster 250.000 kr. eller 2,5 millioner kr., så er garantien kort. Der findes mange produkter til en brøkdel af en ny bils pris, som kommer med 5 eller 10 års garanti – lige fra dyner til vaskemaskiner.

SE OGSÅ | Skift dæk to gange om året for sikkerhedens og køreegenskabernes skyld

Nybilsgaranti er faktisk ikke noget, man som kunde har krav på. Bilproducenten og den danske importør kunne slippe af sted med den lovpligtige reklamationsret, men det er der – trods alt – intet bilmærke, som udsætter kunderne for.

Men garanti er ikke bare garanti. Når man køber ny bil, er garantiens længde og forhold en af de kedeligste og mindst sexede ting at vurdere. Det er meget sjovere at snakke ekstraudstyr og farven på metallakken.

LÆS OGSÅ | Forurening fra bilproduktion er svær at gennemskue

Det kan betale sig at gå garantiforholdene efter i sømmene, for garantiens dækning er forskellig fra bilmærke til bilmærke. Vidste du for eksempel, at infotainmentsystemet kan have en kortere garantiperiode end resten af bilen?

Del artikel:

Andre fandt dette interresant

Redaktionen anbefaler

Mød redaktionen

Morten Bek

Som uddannet journalist og med biler som en af de helt store interesser er Morten opvokset på flere af de helt store bilmedier — Bilmagasinet, Berlingske og Auto Bild.

Morten har også tidligere investeret sin tid i sit eget projekt, Biler.nu.

Morten elsker “almindelige” biler. Han vil meget gerne sidde bag rattet af en ny AMG, men han brænder lige så meget for at teste den seneste nye Seat Leon eller Peugeot 208.

Hos Bilbasen bruger han sin viden, analyseevner og sunde fornuft som nyhedsskribent, videojournalist og biltester.
Bilbasen er Danmarks største markedsplads for køb og salg af såvel nye som brugte biler, autocampere, varevogne og busser.

Bilbasen er desuden et redaktionelt univers, som gennem artikler, gallerier og videoer leverer en kombination af guides, tests og nyheder inden for bilernes verden. Så kort sagt får du her både en markedsplads og et medie, som klæder dig på til at købe, eje, lease eller sælge en bil.
© 2023 Bilbasen Blog Schibsted Denmark ApS