Kategorier
Elektrisk Forbrugerstof Video

Guide: Sådan forsikrer du din elbil

Elbiler bliver udbredt med lynets hast i Danmark, og mens nogle af dem er dyre at forsikre, så bør det ikke være sådan for flertallet.

Tekst & video: Morten Bek / d. 8. februar 2022

Bilforsikringen er blandt de kedeligste ting ved at købe eller lease ny bil. Det sjove ved at skulle have bilen kan blive kedeligere, når der skal tegnes forsikring.

For mange danske bilkøbere er det for tiden første gang, de skal forsikre en elbil. Skiftet fra at forsikre en bil med forbrændingsmotor til en med elmotor bør ikke være det store problem.

LÆS OGSÅ | 2022 oversigt: Se alle elbiler i Danmark samt rækkevidde og pris

Men nogle forsikringsselskaber ser en større risiko for uheld og skader med elbiler. Derfor kan præmien være markant højere.

Det er ikke det eneste, man skal holde øje med, når elbilen skal forsikres; dækker forsikringen skader på batteriet, og hvad med ladekablet? – Det kan man både glemme i ladestanderen – og helt glemme at koble fra både stander og bil. Og det kan blive dyrt, hvis der er huller i forsikringens dækning.

Accepter ikke en meget højere pris

Det kan være, du har hørt det før: Det er dyrere at forsikre en elbil end en bil med forbrændingsmotor. Der er noget om snakken, men faktisk kun når det kommer til de åbenlyse tilfælde. Det kræver kun meget lidt kendskab til bilforsikringer at gætte, at det kan være dyrt at forsikre en Tesla med 500 hestekræfter.

Forsikringsselskaberne går nemlig efter risiko og risiko alene. Bopæl, alder og meget andet spiller ind, men antallet af hestekræfter har stor indflydelse. Kommer du fra at forsikre en VW Passat med 150 hk, så kan en Tesla blive en dyr fornøjelse – med mange hestekræfter, mener forsikringsselskaberne, kommer flere uheld og skader.

SE OGSÅ | Leveringstid på ny bil kan være et år eller mere

Nogle forsikringsselskaber vil sige, at ALLE elbiler er dyrere at forsikre end tilsvarende biler med forbrændingsmotor. Men man skal ikke finde sig i en høj præmie hos det selskab, man har kørt med i mange år. Shop rundt og få et bedre tilbud, for vores stikprøveundersøgelse viser, at det ikke er dyrere at forsikre en almindelig elbil som en VW ID.4, end det er at forsikre en VW Passat.

Af Morten Bek

Som uddannet journalist og med biler som en af de helt store interesser er Morten opvokset på flere af de helt store bilmedier — Bilmagasinet, Berlingske og Auto Bild.

Morten har også tidligere investeret sin tid i sit eget projekt, Biler.nu.

Morten elsker “almindelige” biler. Han vil meget gerne sidde bag rattet af en ny AMG, men han brænder lige så meget for at teste den seneste nye Seat Leon eller Peugeot 208.

Hos Bilbasen bruger han sin viden, analyseevner og sunde fornuft som nyhedsskribent, videojournalist og biltester.