For mange danskere er elbilen endnu ikke aktuel, og plug-in hybriden er utilregnelig, når det kommer til brændstofforbruget. Løsningen kan være en hybrid.
TEKST & VIDEO: Morten Bek
Toyota har været med til at løfte hybridbilen fra det sære valg til det helt normale. Men vel at mærke kun hos Toyota. Andre bilmærker er gået fra og til hybridbiler uden for alvor at mene det. Det ændrer sig, også selv om elbilerne får al opmærksomheden.
SE OGSÅ | Video: Årets sjoveste bil
Hybridbilerne kommer fra blandt andre Honda, Renault, Peugeot og Mitsubishi, og mens det er plug-in hybriderne, de opladelige hybrider, som ofte hyldes som en overgang til elbiler, giver hybrider uden opladning mening for mange, som ikke kan eller vil lade op.
Bilbasen Guide giver indsigt i hybridsystemerne, og fortæller hvorfor en hybrid kan være en bedre løsning end en plug-in hybrid.

EU-godkendelse er ikke nok
Det ville være fedt, hvis alle danskere kørte i elbil, og alle kunne lade op, lige når de ville og hvor de ville. Men indtil videre minder ladenetværket i store dele af Danmark om dengang, benzinbilen var ny, og brændstof var noget, man skulle købe på apoteket.
SE OGSÅ | Video: Sådan monteres tagboksen
Det er ikke for alle, men der er “grønne” løsninger, som rent faktisk giver mening her og nu. Plug-in hybriden kan være løsningen, men den er stærkt bundet op på konstant opladning og opladningsmuligheder. Kan man kun lade op engang i mellem, kører plug-in hybriden rundt med et batteri, som bare er dødvægt – og som giver et højt forbrug.

Hybridbilen, altså den slags hybrider med “lukkede” systemer, hvor man ikke påvirker systemet med ekstern opladning, kan være vejen til en meget brændstoføkonomisk bil. Det er ikke længere kun Toyota, som laver den slags biler, men også blandt andre Honda, Peugeot og Renault.
Hybriden kommer med store fordele, når det handler om brændstofforbrug. Hvorfor den gør det, og hvordan man får mest ud af hybridbilen, fortæller vi her i Guiden.