Kategorier
Forbrugerstof Video

Guide: Leveringstid på ny bil kan være et år eller mere

Bilfabrikkerne kan ikke følge med, så leveringstiden på især nye elbiler og plug-in hybrider kan strække sig mange måneder – og ændre sig, selvom man allerede har skrevet under.

Tekst & video: Morten Bek / d. 25. januar 2022

Den hurtigste måde at få en ny bil på? Spring elbilen over og vælg en bilmodel som har været på markedet længere tid – så vil der ofte være lagerbiler, så du kan få bilen efter få dage.

SE OGSÅ | Undersøg bilens garanti – det kan betale sig

Bilproducenterne er nemlig under pres og mange steder er det svært at få dele eller i det hele taget at producere biler nok til de hungrende kunder. Elbilerne har indtaget Danmark med storm, og du kan derfor opleve leveringstider, som for nogle modeller strækker sig længere end 1 år.

Men en ting er leveringstiden, forhandleren stikker ud, FØR man skriver under på købskontrakten. Leveringstiden kan nemlig ændre sig, mens man venter. Den kan forlænges med ikke bare dage, men måneder. Hvordan forholder man sig til forsinkelser? Se med i Bilbasen Guide.

1.800 kunder foran dig

Den nye Kia EV6. En gennemført, attraktiv og meget velkørende elbil. Det er bare det ved den nye Kia, at købte du ikke allerede EV6 for måneder tilbage, så står du i kø bag flere end 1.800 andre danskere. mange har nemlig købt den, allerede inden den blev introduceret i Danmark, og alle de kunder skal have deres bil, før du kan få en.

Leveringstider på 9, 12 eller flere måneder er en realitet, især hvis man har set sig lun på en ny elbil. Det er ikke kun EV6, men også modeller som Audi Q4 E-Tron, Hyundai Ioniq 5 og VW ID.4, der er lang leveringstid på. Så man kan vælge at vente – eller vælge en mindre populær bil.

SE OGSÅ | Nu bliver plug-in hybriderne dyrere

Hvis man allerede har skrevet under og købt en ny bil, kan leveringstiden rykke sig. Det er – desværre – helt normalt. Man kan bryde kontrakten, men det er ikke nødvendigvis hverken let eller billigt.

Af Morten Bek

Som uddannet journalist og med biler som en af de helt store interesser er Morten opvokset på flere af de helt store bilmedier — Bilmagasinet, Berlingske og Auto Bild.

Morten har også tidligere investeret sin tid i sit eget projekt, Biler.nu.

Morten elsker “almindelige” biler. Han vil meget gerne sidde bag rattet af en ny AMG, men han brænder lige så meget for at teste den seneste nye Seat Leon eller Peugeot 208.

Hos Bilbasen bruger han sin viden, analyseevner og sunde fornuft som nyhedsskribent, videojournalist og biltester.