Kategorier
Video

Video: Så meget ny bil får du for 200.000 kr.

Bilerne er blevet meget dyrere. Men det er stadig muligt at få en rummelig familiebil til omkring 200.000 kr.

Tekst & video: Morten Bek

Det er ikke så skidt, at det ikke er godt for noget. Tit føles det bare ikke rigtig sådan, og når skidt er lig med priserne på nye biler, er der intet godt ved dem.

De fleste nye biler er steget. Hvor du tidligere kunne få en Citroën C4 for 200.000 kr. eller en Opel Astra fra tæt på den pris, så er C4 steget med 40.000 kr. mens den billigste nye Astra, koster 310.000 kr.

SE OGSÅ | Video: Derfor kan du ikke regne med WLTP-forbruget

Kan man overhovedet få en moderne, familievenlig, rummelig og velkørende ny bil for 200.000 kr.? Morten Bek har sat sig for at finde fire forskellige biler til omkring 200.000 kr. og det viser sig, at den slags penge stadig rækker langt.

De billige valg

200.000 kr., plus minus måske 20.000 kr. Det er en svær opgave at finde en fabriksny bil til den pris. Særligt hvis bilen skal have plads til ungerne, ikke være undermotoriseret og gerne må være en bil, man har lyst til at køre i.

Pragmatisk. Man er nødt til at være pragmatisk, når man har brug for en bil, der kan det meste. 200.000 kr. rækker ikke til en Ford Fiesta ST eller en Peugeot 308 Hybrid. Der er meget langt op til de to fra 200.000 kr.

SE OGSÅ | Video: Minibiler er en god investering

Men Dacia Jogger, Honda Jazz Hybrid, Kia Ceed hatchback og Skoda Kamiq er fire gode eksempler, hvor du får det meste af det hele. God plads, tilstrækkelige motorer, udmærkede køreegenskaber. Fire biler, fire meget forskellige karakterer.

Hvor hurtigt det går med ændringer i priserne på nye biler, finder vi ud af under optagelserne: Kia Ceed-basismodellen går fra 220.000 kr. til “Ny pris på vej”. Og ja, det ER forbi prisen er på vej op.

Af Simon Petry Hallenslev

Artikler om gamle såvel som nye biler, de seneste nyheder til bilentusiaster og afsendelse af Bilbasens nyhedsbrev er det, som Simon roder med.

I sit arbejde på Bilbasen kombinerer Simon en brændende passion for biler med sin viden fra Copenhagen Business School. Når artiklerne forfattes, er det derfor ikke kun med en dybtliggende interesse for biler, men også med omtanke for ting som SEO-optimering og korrekt markedskommunikation.