november 16, 2021

VIDEO: Drømmen om en pickup

Du kan slæbe en trailer på 3,5 tons og komme frem i selv det mest mudrede terræn – og du betaler ikke kassen. En pickup kan opfylde drømmen om en stor firehjulstrækker, der kan klare alt, hvad man kaster den ud i.

Tekst & video: Morten Bek  / d. 16. november 2021

Det er nemt at finde en stor firehjulstrækker, som kan tage 3,5 tons på krogen og samtidig byde på masser af luksusudstyr. Det er så også nemt at betale mange hundrede tusinde kroner for den store firehjulstrækker, selvom den kører med gule plader.

SE OGSÅ | Hvor stammer dækkene, forlygterne og automatgearet fra? 

En genvej til den store bil med firehjulstræk er en pickup på gule plader. En Mitsubishi L200 fås til 250.000 kr. inklusive moms, og den nye Isuzu D-Max med masser af moderne sikkerhedsudstyr får man for 320.000 kr. inklusive moms.

De første pickups med PHEV-drivlinje er på vej, men lige nu er dieselmotoren den dominerende mulighed i de pickups, som sælges i Danmark. Solide og kraftige motorer. Undtagelsen er amerikanske pickups. Men det er større biler fra blandt andet RAM, som også koster langt mere.

En pickup kommer ikke uden kompromisser. Men hvis man har behovet for en stor firehjulstrækker, så kan de sagtens være værd at leve med.

Den grove drømmebil

Du vil have firehjulstræk. Den ægte vare, som du selv slår til og fra. Du vil have trækkrog, som kan bære 3,5 tons, så båden eller den store trailer med bilen til trackdays nemt kan trækkes. Men du vil ikke betale kassen for en stor SUV – og det er jo heller ikke sådan en, du drømmer om.

SE OGSÅ | Skift dæk to gange om året for sikkehedens og køreegenskabernes skyld

Løsningen på alle problemerne er en af de “groveste” drømmebiler, man kan have: en pickup. En stor bil med lad, kraftig opbygning, firehjulstræk som man selv kobler til, mulighed for at trække 3.500 kg. Og priser som ligger meget langt fra det, man skal give for en stor SUV, som kan arbejde lige så hårdt.

Hvis du kan leve med at have plads til to og køre med gule plader, kan du med en fabriksny pickup få drømmen opfyldt for 250.-300.000 kr. inklusive moms.

En pickup er ikke den grove arbejdsbil, den engang var. Selvfølgelig har den stadig en dieselmotor, som er skabt mere til at trække mange kilo på krogen end til at vinde en lyskrydsduel. Men sikkerheds- og komfortudstyr er i de nyeste pickups på et overraskende højt niveau. Isuzu D-Max, som repræsenterer arbejdshestene i denne video, kommer med automatisk nødbremse, adaptiv fartpilot, blind vinkel-system og stort infotainmentsystem.

LÆS OGSÅ | Årets Bil 2022: Finalisterne er fundet, se dem her

Men en pickup er en bil, der skal bruges. Den vil helst ud af byen, hvor den store bil er nemmere at manøvrere. Og det manuelt tilkoblede firehjulstræk egner sig ikke til brug på tørre veje. Den kører ikke langt på literen, og på papegøjeplader skal der betales en ekstra afgift for at bilen må bruges privat. Når det er sagt, så er en pickup stadig en opnåelig drøm – en opnåelig arbejdshest.

Del artikel:

Andre fandt dette interresant

Redaktionen anbefaler

Mød redaktionen

Morten Bek

Som uddannet journalist og med biler som en af de helt store interesser er Morten opvokset på flere af de helt store bilmedier — Bilmagasinet, Berlingske og Auto Bild.

Morten har også tidligere investeret sin tid i sit eget projekt, Biler.nu.

Morten elsker “almindelige” biler. Han vil meget gerne sidde bag rattet af en ny AMG, men han brænder lige så meget for at teste den seneste nye Seat Leon eller Peugeot 208.

Hos Bilbasen bruger han sin viden, analyseevner og sunde fornuft som nyhedsskribent, videojournalist og biltester.
Bilbasen er Danmarks største markedsplads for køb og salg af såvel nye som brugte biler, autocampere, varevogne og busser.

Bilbasen er desuden et redaktionelt univers, som gennem artikler, gallerier og videoer leverer en kombination af guides, tests og nyheder inden for bilernes verden. Så kort sagt får du her både en markedsplads og et medie, som klæder dig på til at købe, eje, lease eller sælge en bil.
© 2023 Bilbasen Blog Schibsted Denmark ApS