Kategorier
Forbrugerstof Leasing Video

VIDEO: Derfor kan privatleasing være for dig

Hvis du vil kende dine udgifter mere præcist og undgå overraskelser, giver det mening at privatlease – for det meste.

Af: Morten Bek / d. 21. april 2020

Kan man sætte en pris på følelser og fornemmelser? Når det kommer til måden at have bil på, kan man. Køber man en ny bil, skal man selv håndtere salget og dermed værditabet – og så længe man ejer den, skal man selvfølgelig også betale for at få bilen serviceret. Har man en dårlig fornemmelse ved at kaste sig ud i at eje en bil, så er privatleasing en oplagt mulighed. Intet ansvar for at skulle sælge bilen og spekulere over værditabet, og så er service inkluderet. Men det er som regel dyrere at privatlease en ny bil end at låne pengene til den, så der er altså en pris på følelser og fornemmelser.

SE OGSÅ: Alt du bør vide om privatleasing

For rigtig mange kan det alligevel være det helt rigtige at privatlease. Forudsigeligheden i udgifterne, sikkerheden for at den bare kan afleveres, når leasingperioden er forbi. Det kan være guld værd, hvis man har den mindste usikkerhed omkring økonomien eller andet i livet. Det kan også være det helt rigtige, hvis man gerne vil have ny bil med jævne mellemrum.

I Bilbasen Guide ser Morten Bek nærmere på det at privatlease: Hvad skal man have i tankerne, hvad skal man kigge efter, og hvad kan man få for pengene?

Det handler om tryghed

Privatleasing er for alle, som vil gå med livrem og seler. Alene det at der ikke kommer uventede økonomiske overraskelser, er en stor attraktion ved den populære “ejerform”. Det at eje en ny bil, som at have købt den, betyder i mange menneskers øjne noget særligt, og på privatleasing er man en låntager, som har en ny bil til rådighed i en periode.

Når bilen afleveres efter leasingperioden er slut, typisk efter 12-36 måneder, så står man ikke tilbage med ansvaret for at sælge bilen og tage højde for værditabet. Omvendt kan man heller ikke glæde sig over, at bilen måske har holdt værdien rigtig godt – så for nogle mennesker vil privatleasing være det samme som en lejebolig: At kaste pengene ned i et sort hul.

Se også: Alt du skal vide om leasing

For mange andre mennesker er det sorte hul en mulighed, ikke en bekymring. Privatleasing er nemlig med bl.a. service inkluderet, så man skal bare forholde sig til den månedlige leasingydelse, brændstof, dæk og forsikring. Det kan give ro i sindet.

Kontrakten skal være i orden

Konceptet privatleasing er udbredt og en mulighed hos næsten alle bilmærker, og langt de fleste bruger en kontrakt, som er udarbejdet eller godkendt af en uafhængig 3. part. Det er vigtigt at kigge på mere end engangsydelsen (et beløb man lægger som en slags opstartsgebyr) og den månedlige ydelse; det er i høj grad det samlede beløb over hele leasingperioden, som er interessant. Og det tal SKAL fremgå af tilbuddet og være synligt, når man søger efter privatleasingtilbud på nettet.

Vi gennemgår privatleasing, positive og negative sider, og kommer med eksempler i forskellige prisklasser fra 2.000 kr. om måneden i leasingydelse.

Af Morten Bek

Som uddannet journalist og med biler som en af de helt store interesser er Morten opvokset på flere af de helt store bilmedier — Bilmagasinet, Berlingske og Auto Bild.

Morten har også tidligere investeret sin tid i sit eget projekt, Biler.nu.

Morten elsker “almindelige” biler. Han vil meget gerne sidde bag rattet af en ny AMG, men han brænder lige så meget for at teste den seneste nye Seat Leon eller Peugeot 208.

Hos Bilbasen bruger han sin viden, analyseevner og sunde fornuft som nyhedsskribent, videojournalist og biltester.