december 14, 2021

VIDEO: Nu bliver plug-in hybriderne dyrere

Rabat på registreringsafgiften varer ikke evigt. Indfasningen af fuld afgift på elektrificerede biler går for alvor i gang ved årsskiftet. Det betyder især højere priser for plug-in hybrider.

Tekst & video: Morten Bek  / d. 14. december 2021

Plug-in hybrider er omdiskuterede biler. Sparer de overhovedet miljøet for noget, og lader danskerne overhovedet deres delvist elektrificerede biler op? Diverse undersøgelser peger i forskellige retninger, men en ting er sikker: danskerne har i 2021 købt plug-in hybrider i tusindvis, og det er utvivlsomt drømmen om at køre på el, mange hestekræfter og lave priser, som har fået kunderne med på vognen.

SE OGSÅ | Forureningen fra bilproduktion er svær at gennemskue

Elektrificeringen og hestekræfterne tager kun til. Men det gør priserne også. Registreringsafgiften på elektrificerede biler er nemlig under indfasning, og mens det har ringe betydning for elbilerne, gør det plug-in hybriderne dyrere.

Plug-in hybrider får gode fradrag, blandt andet for batteriet og CO2-udledningen, men rabatten falder løbende. Når vi går fra 2021 til 2022 tages der hul på næste trin i indfasningen, og næsten alle PHEV-modeller vil stige.

Kæmpe prisstigning

Da Ford Kuga PHEV kom på markedet i foråret 2020 var den noget af et scoop. 269.990 kr. for plug-in hybriden med 225 hk, masser af plads og det mest fornødne udstyr. Den lidt frækkere ST-Line-version, som er blevet intet mindre end et kæmpe hit i Danmark, blev introduceret til 285.990 kr.

SE OGSÅ | Skift dæk to gange om året for sikkerhedens og køreegenskabernes skyld

Spol frem til nutiden, og Kuga PHEV har langt mindre prisbasker over sig, end dengang i 2020. 2022-prislisten fortæller, at den billigste nu koster 299.990 kr. ST-Line-versionen koster 345.610 kr. Slam! Prisstigninger på henholdsvis 30.000 og intet mindre end 60.000 kr.

Hvad blev der af den prisbillige Kuga PHEV? Den er blevet udsat for inflation, men mest af alt for første skud af indfasningen af fuld registreringsafgift. Kuga PHEV er blot et eksempel, for rabatten vi danskere får på elektrificerede biler gælder alle elektrificerede biler – så uanset om du kigger på en Ford Kuga PHEV, en Kia Ceed SW PHEV eller en helt anden PHEV, så vil prisen stige fra 2021 til 2022.

Ved årsskiftet falder rabatten og registreringsafgiften stiger. Det går hårdt ud over næsten alle plug-in hybrider, og mens langt de fleste ikke får et kæmpe slag – som Kuga PHEV ST-Line – så vil det kunne mærkes.

LÆS OGSÅ | Skift dæk to gange om året for sikkerhedens og køreegenskabernes skyld

Men der er ingen grund til at vente med at købe og tro, det bliver bedre. Indfasningen fortsætter i de kommende år, så næste prisstigning er kun et år ude i fremtiden.

Del artikel:

Andre fandt dette interresant

Redaktionen anbefaler

Mød redaktionen

Morten Bek

Som uddannet journalist og med biler som en af de helt store interesser er Morten opvokset på flere af de helt store bilmedier — Bilmagasinet, Berlingske og Auto Bild.

Morten har også tidligere investeret sin tid i sit eget projekt, Biler.nu.

Morten elsker “almindelige” biler. Han vil meget gerne sidde bag rattet af en ny AMG, men han brænder lige så meget for at teste den seneste nye Seat Leon eller Peugeot 208.

Hos Bilbasen bruger han sin viden, analyseevner og sunde fornuft som nyhedsskribent, videojournalist og biltester.
Bilbasen er Danmarks største markedsplads for køb og salg af såvel nye som brugte biler, autocampere, varevogne og busser.

Bilbasen er desuden et redaktionelt univers, som gennem artikler, gallerier og videoer leverer en kombination af guides, tests og nyheder inden for bilernes verden. Så kort sagt får du her både en markedsplads og et medie, som klæder dig på til at købe, eje, lease eller sælge en bil.
© 2023 Bilbasen Blog Schibsted Denmark ApS