april 20, 2022

Video: Traileren er en dansk folkesport

Danskerne ejer tilsammen langt over 1 mio. små og mindre trailere. Bilbasen Guide viser dig, hvad du skal kigge efter, når du køber trailer.

Tekst & video: Morten Bek

På få år er danskernes kærlighed til trailere vokset sig endnu større, end den allerede var. Bestanden af små og mindre trailere, som er dem med en totalvægt på op til 2 tons, er vokset med næsten 70.000 stk. siden 2018. Vi ejer nu næsten 1,1 mio. af de lette trailere, som kan klare haveaffald, heste og alt muligt andet.

Det er nemt at købe en trailer. Så nemt som at købe et par nye sko, faktisk. Men der er mange ting at tænke over og huske på, før du vælger en trailer. Traileren skal passe til din bil, og der er spørgsmål om vægt, forsikring og vedligehold.

Bilbasen Guide viser dig rundt i en verden af trailere.

Trailer-trilleri

På en hvilken som helst søndag, året rundt, triller danskerne rundt med noget på krogen. Rigtig mange har nemlig en trailer – en mindre have- eller fritidstrailer – til at flytte affald, ting til haven, hårde hvidevarer og tusind andre ting i.

En ny lille trailer fås til 4.-6.000 kr., og den kan holde i mange år, hvis man passer godt på den. Konstruktionen er holdbar, opbygningen simpel, men den kræver selvfølgelig lidt vedligehold.

SE OGSÅ | Video: De nye biler er meget dyrere

Den bliver belastet af at køre med vægt, og da traileren sjældent kører mange kilometer, bliver dækkene for gamle, før de bliver slidt op. Derudover skal man tjekke konstruktionen for skævheder, udfald i strømforsyningen og rust.

Det nemt og lige til at købe en trailer, men husk at der skal være styr på vægten, indregistreringen og eventuelle forsikringer.

Del artikel:

Andre fandt dette interresant

Redaktionen anbefaler

Mød redaktionen

Morten Bek

Som uddannet journalist og med biler som en af de helt store interesser er Morten opvokset på flere af de helt store bilmedier — Bilmagasinet, Berlingske og Auto Bild.

Morten har også tidligere investeret sin tid i sit eget projekt, Biler.nu.

Morten elsker “almindelige” biler. Han vil meget gerne sidde bag rattet af en ny AMG, men han brænder lige så meget for at teste den seneste nye Seat Leon eller Peugeot 208.

Hos Bilbasen bruger han sin viden, analyseevner og sunde fornuft som nyhedsskribent, videojournalist og biltester.
Bilbasen er Danmarks største markedsplads for køb og salg af såvel nye som brugte biler, autocampere, varevogne og busser.

Bilbasen er desuden et redaktionelt univers, som gennem artikler, gallerier og videoer leverer en kombination af guides, tests og nyheder inden for bilernes verden. Så kort sagt får du her både en markedsplads og et medie, som klæder dig på til at købe, eje, lease eller sælge en bil.
© 2023 Bilbasen Blog Schibsted Denmark ApS