september 15, 2022

Video: Værditabet er lavere end nogensinde før

Bilernes værdi når uanede højder – og værditabet et utrolig lavt niveau. Der findes nu en almindelig bil, som taber under 20 procent i værdi på 3 år

TEKST & VIDEO: Morten Bek

Hvis du synes, at de brugte biler koster en bondegård, så er du inde på noget. Værditabet på nye biler er nemlig nu så lavt, at nogle populære bilmodeller handles dyrere som brugt end fra ny.

Bilerne har aldrig tidligere haft et så lavt værditab, som de har lige nu. Det er ikke Porsche 911 og Mercedes-Benz S-Klasse, vi taler om. Det er helt almindelige biler som Toyota Aygo X, Peugeot 208 og mange andre, der er tale om.

SE OGSÅ | Guide: Den uoverskuelige sikkerhed

Hvad er forklaringen på de rekordlave værditab? Morten Bek tager en snak med Bilbasens markedsanalytiker og ekspert Jan Lang i Bilbasen Guide.

Værditabet på en ny bil udregnes i blokke med år på bagen og kørte kilometer. Det starter med 3 år og 60.000 kilometer.

Den seneste udregning på baggrund af udbudspriser på Bilbasen viser en voldsom nedgang i værditab på stort set alle biler. Det vil sige, at de holder prisen.

Biler med det laveste værditab har typisk været modeller som Kia Ceed SW og Skoda Octavia Combi, men her i 2022 er det den nye Dacia Jogger med syv sæder, elbiler og mikrobiler, der rykker – og det er ikke uden grund.

Den nye Dacia Jogger med syv sæder har det laveste værditab af nogen ny bil lige nu. På 3 år taber den så lidt i værdi, at de samlede omkostninger til at have bil næppe fås meget lavere.

Del artikel:

Andre fandt dette interresant

Redaktionen anbefaler

Mød redaktionen

Morten Bek

Som uddannet journalist og med biler som en af de helt store interesser er Morten opvokset på flere af de helt store bilmedier — Bilmagasinet, Berlingske og Auto Bild.

Morten har også tidligere investeret sin tid i sit eget projekt, Biler.nu.

Morten elsker “almindelige” biler. Han vil meget gerne sidde bag rattet af en ny AMG, men han brænder lige så meget for at teste den seneste nye Seat Leon eller Peugeot 208.

Hos Bilbasen bruger han sin viden, analyseevner og sunde fornuft som nyhedsskribent, videojournalist og biltester.
Bilbasen er Danmarks største markedsplads for køb og salg af såvel nye som brugte biler, autocampere, varevogne og busser.

Bilbasen er desuden et redaktionelt univers, som gennem artikler, gallerier og videoer leverer en kombination af guides, tests og nyheder inden for bilernes verden. Så kort sagt får du her både en markedsplads og et medie, som klæder dig på til at købe, eje, lease eller sælge en bil.
© 2023 Bilbasen Blog Schibsted Denmark ApS