Kategorier
Video

Video: Derfor kan du ikke regne med WLTP-forbruget

Når du køber en ny bil, kommer den med et officielt gennemsnitligt brændstofforbrug. Men det er ikke altid et forbrug, du kan regne med selv at opleve.

Tekst & video: Morten Bek

Normer er gode at have. Når nogen eller noget skal leve op til en norm, er det nemmere at sammenligne. Det er rart at kunne sammenligne, hvor meget strøm et fjernsyn eller varmepumpen bruger. Og det er rart at vide på forhånd, hvor meget strøm, benzin eller diesel den nye bil bruger.

Den nyeste målenorm for bilernes forbrug, WLTP, gør det nemmere at regne med, at forbruget på papiret ligner det, man oplever i virkeligheden. Nemmere, men bestemt ikke altid mere realistisk.

WLTP måles ikke ude i det virkelige liv, men i et laboratorium under optimale og konstante betingelser. Hvorfor du måske alligevel kan bruge forbrugstallene i prislisten til noget, fortæller vi dig i den seneste Bilbasen Guide.

WLTPejlemærke

De fleste af os regner med, at når et firma eller en producent oplyser noget, så er det korrekt og svarende til virkeligheden. Som brændstof- eller strømforbruget i en ny bil. På alle nye bilers prislister står forbruget og CO2-udledningen, så man kan se, hvad man kan forvente.

I virkeligheden ser det bare meget ofte helt, helt anderledes ud. Plug-in hybriden kører ikke 100 km/l, og SUV’en med benzinmotor kører ikke 18 km/l. Det skyldes ikke, nødvendigvis i hvert fald, at der bliver trykket hårdt på speederen, men at virkeligheden kommer med blæst, regn, asfalt med høj rullemodstand, oppakning og mange andre ting. Ting som forbrugsnormen ikke tager højde for.

SE OGSÅ | Video: Minibiler er en god investering

WLTP-normen udføres i et laboratorium. Det gør den, så vi kan sammenligne alle bilers brændstofforbrug på kryds og tværs – så alle biler har lige forhold, uanset hvor og hvornår de testes.

Det officielle forbrug for de nye biler er derfor ikke noget, der stemmer i 10 ud af 10 tilfælde. Mest af alt skal man bruge WLTP-forbrugstallet til at se på, om den ene biler bruger mindre brændstof end den anden. Ikke til at se, hvad den forbruger i virkelighedens verden, som kan være noget ganske andet.

Af Simon Petry Hallenslev

Artikler om gamle såvel som nye biler, de seneste nyheder til bilentusiaster og afsendelse af Bilbasens nyhedsbrev er det, som Simon roder med.

I sit arbejde på Bilbasen kombinerer Simon en brændende passion for biler med sin viden fra Copenhagen Business School. Når artiklerne forfattes, er det derfor ikke kun med en dybtliggende interesse for biler, men også med omtanke for ting som SEO-optimering og korrekt markedskommunikation.