oktober 5, 2021

VIDEO: Hifi-anlægget er rykket ind i bilen

Lige fra Audi over Ford til Volvo er der mulighed for at få lydanlæg i bilen fra store navne som B&O og Harman Kardon. Bilbasen Guide undersøger, hvad et godt bil hifi er.

Af: Morten Bek  / d. 5. oktober 2021

Det kan være en stor fornøjelse at have et godt lydanlæg i sin bil, og mulighederne er helt anderledes store end for bare 10-15 år siden. Bilmærkerne ved nemlig godt, at mange kunder vil betale ekstra for bedre lyd, og store hifi-mærker kan på den måde nå ud til langt flere kunder, end de ellers kunne drømme om.

SE OGSÅ | Hvor stammer dækkene, forlygterne og automatgearet fra? 

I dag kan man købe minibiler med B&O og luksusbiler med lydanlæg til 150.000 kr. Det er, med andre ord, big business.

Men hvad er god lyd i det hele taget, og er det noget, man får i to tilfældigt udvalgte biler med mærkevare-lyd, som vi tester i denne udgave af Bilbasen Guide? Vi får en ekspert i hifi til at hjælpe os med at få svar på begge spørgsmål.

Hvad er god lyd?

Ole Iversen fra Scala Hifi i Aarhus sætter sig bag rattet på den røde Ford Puma ST og foreslår, at vi sætter nummeret Six Blade Knife med Dire Straits på lydanlægget. Det er ikke for sjov, vi skal lytte til musik i den lille Ford – og i den BMW X5 45e, der er parkeret ved siden af. Ole er nemlig ekspert i hifi-produkter og lydanlæg, og han har en helt klar holdning til, hvad god lyd er.

I Puma ST sidder der et lydanlæg fra B&O, mens der i X5’eren sidder et Harman Kardon-lydanlæg. Det er bare to eksempler på, at store navne fra hifi-industrien er rykket ind i vores biler. Vi vil nemlig gerne have god lyd i bilen, så vi kan lytte til vores yndlingsmusik – og mange vil gerne betale ekstra for det.

SE OGSÅ | Alting var mere simpelt i gamle dage, men ikke bedre

I dag er bare nogle af de hifi-mærker, der er rykket fra stuen ind i bilerne, Bose, Bowers & Wilkins, JBL, B&O, Naim, Meridian og Burmester. I de fleste tilfælde koster det ekstra at opgradere fra et standardanlæg til en mærkevare i bilen, og man kan bruge langt over 100.000 kr. på fabriksindbygget lydanlæg i bilen.

Få svaret på, hvad god lyd er for eksperten. Og få svaret på, hvordan lydanlæggene i Ford Puma ST og BMW X5 45e klarer sig i Ole Iversens test med Dire Straits.

9 ud af 10 kan i gennemsnit spare 3.000 kr. på deres bilforsikring. Indtast din nummerplade og se din pris på 30 sekunder - gratis!
Jeg kan ikke nummerpladen
Leveret af Samlino logo
Del artikel:

Andre fandt dette interresant

Redaktionen anbefaler

Mød redaktionen

Morten Bek

Som uddannet journalist og med biler som en af de helt store interesser er Morten opvokset på flere af de helt store bilmedier — Bilmagasinet, Berlingske og Auto Bild.

Morten har også tidligere investeret sin tid i sit eget projekt, Biler.nu.

Morten elsker “almindelige” biler. Han vil meget gerne sidde bag rattet af en ny AMG, men han brænder lige så meget for at teste den seneste nye Seat Leon eller Peugeot 208.

Hos Bilbasen bruger han sin viden, analyseevner og sunde fornuft som nyhedsskribent, videojournalist og biltester.
Bilbasen er Danmarks største markedsplads for køb og salg af såvel nye som brugte biler, autocampere, varevogne og busser.

Bilbasen er desuden et redaktionelt univers, som gennem artikler, gallerier og videoer leverer en kombination af guides, tests og nyheder inden for bilernes verden. Så kort sagt får du her både en markedsplads og et medie, som klæder dig på til at købe, eje, lease eller sælge en bil.
© 2023 Bilbasen Blog Schibsted Denmark ApS