Kategorier
Video

Video: Hvor stor en klimasynder er du?

At have egen bil er en kæmpe byrde for miljøet. Men det er et langt større problem for den enkelte, at vi flyver Europa og verden rundt på ferie.

Tekst & video: Morten Bek

Det er blevet en uomtvistelig sandhed, at bilen er en enorm miljømæssig byrde. At eje en bil er noget af det værste, man kan byde miljøet og Moder Jord.

Men er det virkelig også det? Det er en sandhed, der trænger til at blive modificeret. Lige så meget bilen sviner i hverdagen og over tid, lige så lidt sviner den i forhold til ferie- og forretningsrejser med fly.

Hvor meget udleder du, når du og familien eller vennerne kører til Berlin? Eller til Nice? Vi sammenligner det med CO2-udledningen for flyrejser til de samme destinationer – og til USA og Thailand.

Du får meget svært ved at nå Los Angeles eller Bangkok, hvis du skal nå ud og hjem i bil på de tre uger, du har ferie. Det ville være tosset at gøre forsøget, så selvfølgelig rejser du med fly.

Måske du har købt en elbil og hjælper med at holde CO2-udledningen nede, men hvis du samtidig rejser med fly til Sydeuropa i efterårsferien eller på charter, og du tager familien med til destinationer længere væk, kunne du lige så godt køre rundt i en pickup med V8-motor.

SE OGSÅ | Guide: Den uoverskuelige sikkerhed

Flyrejser står sammenlagt for mindre CO2-udledning end biler gør på verdensplan. Men mange, mange flere mennesker er afhængige af bilen, hvor fly er noget, der basalt set nemmere kan undværes.

Vi tjekker bilens CO2-udledning mod flyets CO2-udledning ved hjælp af en CO2-beregner. Tallene taler for sig selv. Også selv om du må opgive at tage bilen til Los Angeles.

Af Simon Petry Hallenslev

Artikler om gamle såvel som nye biler, de seneste nyheder til bilentusiaster og afsendelse af Bilbasens nyhedsbrev er det, som Simon roder med.

I sit arbejde på Bilbasen kombinerer Simon en brændende passion for biler med sin viden fra Copenhagen Business School. Når artiklerne forfattes, er det derfor ikke kun med en dybtliggende interesse for biler, men også med omtanke for ting som SEO-optimering og korrekt markedskommunikation.