juli 13, 2023

Hvordan vurderer du motoren i bilen?

Når du skal vurdere standen af en bil, kræver særlig motoren viden. Læs mere her, om hvordan du vurderer motoren i den brugte bil.

AF: Bilbasen Blog

Når du skal se på en bil, er det altid en god ide at tage en bilkyndig ven eller en professionel med. Det kan nemlig være svært at vurdere en bils skavanker, og særligt motoren og motorrummet kræver viden.

I denne artikel kan du læse mere om, hvordan du vurderer motoren, for der er faktisk en række ting i motorrummet, som du selv kan tjekke.

Hvordan vurderer du motoren i bilen?

Når du skal vurdere motoren og motorrummet i den brugte bil, du overvejer at købe, skal du kigge på følgende:

  • Er motorrummet pænt og nogenlunde rent?
  • Er der udsivning af olie fra motoren eller hvid tæring ved polerne på batteriet? 
  • Er der kølervæske nok på?

Hvis ikke kan det skyldes dyre defekter i motoren.

OBS! På prøveturen skal du huske at lytte efter mislyde fra motoren og lytte efter, om den lyder ensartet og sund under såvel tomgang, acceleration og ved stabil hastighed.

Skal du have foretaget en brugtbilstest?

Du kan selvfølgelig få et autoriseret værksted til at se på bilen eller få foretaget en brugtbilsattest. Det koster penge, men det kan være godt givet ud.

En brugtbiltest er nemlig til dig, der ønsker at gøre en sikker bilhandel. Du får en uvildig og grundig gennemgang af bilen, før du skriver under på slutsedlen. Testen er også til dig, som ønsker at kende din bils tilstand, hvis du overvejer at sælge. På den måde får du papir på bilens stand, hvilket kan give dig en højere gensalgspris.

Ønsker du at få en autoriseret vurdering af bilen, kan du lave en aftale med sælger om f.eks. at købe bilen til en aftalt pris, hvis der ikke viser sig problemer med den. 

På den måde sikrer du, at dit bilkøb bliver så trygt som muligt.

Del artikel:

Andre fandt dette interresant

Redaktionen anbefaler

Mød redaktionen

Bilbasen Blog

Bilbasen er Danmarks største markedsplads for køb og salg af såvel nye som brugte biler, autocampere, varevogne og busser.

Bilbasen er desuden et redaktionelt univers, som gennem artikler, gallerier og videoer leverer en kombination af guides, tests og nyheder inden for bilernes verden. Så kort sagt får du her både en markedsplads og et medie, som klæder dig på til at købe, eje, lease eller sælge en bil.
© 2023 Bilbasen Blog Schibsted Denmark ApS