Kategorier
Forbrugerstof Video

VIDEO: En ny VW Golf koster det samme i 2021, som den gjorde i 1994

Bilerne er blevet dyrere med tiden. Eller er de virkelig? Når man regner inflationen ind i priserne på biler fra tidligere tider, kan det give stof til eftertanke.

Af: Morten Bek / d. 23. marts 2021

Da far var dreng, kunne man købe et stykke slik for 5 øre. Men far glemmer bare, at der er noget, der hedder inflation – og 1 krone havde en anden værdi, da far var dreng, end 1 krone har i dag.

I vores afgiftsplagede land har bilerne været dyre i årtier, og de fleste synes stadig, at bilerne er dyre. Og at de kun er blevet dyrere med tiden. Passer det virkelig? Hvad sker der, når priserne på biler i “de gamle dage” sammenlignes med priserne på biler i 2021?

SE OGSÅ | Sådan bliver bilerne mere bæredygtige

Ved hjælp af Bil-Revyen 1994, som udkom som en oplagt julegave i 1993, kigger vi tilbage på bilpriserne dengang. Vi sammenligner priserne på syv udvalgte bilmodeller med priserne på de (nogenlunde) tilsvarende biler i 2021.

Med en årlig inflation siden 1990 på cirka 2% er det umuligt at tage en pris på et produkt fra for mange år siden og føre det over til 2021 uden at beregne inflationen. Med en inflationsberegner, som man nemt finder på internettet, laver vi 1994-priserne om til 2021-priser. Og så finder vi ud af, om bilerne virkelig var billigere for 27 år siden.

Velkommen til Bilbasen Guide.

Penge i kagedåsen bliver mindre værd

Hvad siger du til en helt ny Volkswagen Golf til under 160.000 kr.? Eller en BMW 3-serie for 300.000 kr.? Ja tak, vil du nok svare. Men problemet er, at du skal transporteres tilbage til 1994 for at købe de to biler til de priser – priser som i dag virker som ren fantasi.

SE OGSÅ | Købt! Vintage charme med rå power

Det er bare et lille problem. Når du er sendt tilbage til 1994, finder du ud af, at de 160.000 2021-kroner du har med fra nutiden til en Golf årgang 1994, er blevet til 102.000 kr. Så du har alligevel ikke råd til den nye Golf. For når man piller “alt var billigere i gamle dage-“hypotesen fra hinanden, og husker at inflation med tiden ændrer pengenes værdi (at gemme pengene i en kagedåse eller et andet ‘sikkert’ sted er, ja, spild af penge), så svarer det faktisk til, at en ny Golf III 1,4 CL med 60 hk i 1994 kostede næsten præcis det samme, som en ny Golf 8 1,0 TSI med 110 hk gør det i 2021. – 250.000 kr.

Med syv bilmodeller, som vi har valgt tilfældigt ud i Bil-Revyen 1994, ser vi på, om bilerne egentlig er steget siden dengang. Eller om de, som VW Golf, måske bare har holdt samme prisleje. Blandt bilerne er blandt andet Nissan Micra, Ford Mondeo og Mazda MX-5. Men også det velholdte eksemplar af et Peugeot-hit fra sidst i 80’erne til midt i 90’erne, som vi har lånt til lejligheden, regner vi 2021-prisen ud på.

Af Morten Bek

Som uddannet journalist og med biler som en af de helt store interesser er Morten opvokset på flere af de helt store bilmedier — Bilmagasinet, Berlingske og Auto Bild.

Morten har også tidligere investeret sin tid i sit eget projekt, Biler.nu.

Morten elsker “almindelige” biler. Han vil meget gerne sidde bag rattet af en ny AMG, men han brænder lige så meget for at teste den seneste nye Seat Leon eller Peugeot 208.

Hos Bilbasen bruger han sin viden, analyseevner og sunde fornuft som nyhedsskribent, videojournalist og biltester.