ForbrugerstofGuideVideo

VIDEO: Klargøring af bil for hygiejnen og sikkerhedens skyld

Af i Forbrugerstof, Guide, Video
Foråret er kommet og det er tid til klargøring af bil indvendig og udvendig. Den lange og våde vinter skal vaskes væk, så vi er klar til at køre sikkert og hygiejnisk.

Af: Morten Bek / d. 5. maj 2020

Fælgene er smurt ind i skidt og bremsestøv, og når man åbner døren lugter der af gamle madpakker og noget udefinerbart – og krummerne har samlet sig i så store mængder omkring gearstangen, så der er mad nok til at fodre en flok duer. Man gør det ikke med vilje, overlader bilen til en beskidt skæbne, men en kedelig, grå og våd vinter opfordrer ikke til bilforkælelse og puslen, mens den står på. Derfor kommer forårsklargøringen ind i billedet.

Nu skinner solen, og temperaturen er høj nok til, at man orker at stå ude mere end 5 minutter. Bilen skal have en overhaling, så den igen bliver indbydende og sikker. Indbydende fordi vask, støvsugning og rengøring gør underværker, sikker fordi rene ruder, godkendte dæk og færre løse dele i kabinen er en stor del af sikkerhed i bilen.

SE OGSÅ | Én god og én irriterende familie-crossover

Men hygiejne i bilen er også en meget vigtig del af forårsklargøringen, og med en hærgende virus er det vigtigere end nogensinde før at tænke på en ren bil. Især hvis man ikke er ene om at bruge bilen, skal man tænke på hygiejnen. Sprit fjerner virus, men du behøver faktisk slet ikke stærke sager for at komme den til livs.

I Bilbasens Guide giver Morten Bek en vintertrist bil en overskuelig, men effektiv overhaling, så den er både mere indbydende, mere sikker og mere hygiejnisk.

Klargøring af bil indvendig og udvendig

Man kan komme meget langt for meget få kroner. Et forårstjek på værkstedet (rensning af klimaanlæg, skift til sommerdæk, tjek af bremser) kan kombineres med en forårsklargøring i indkørslen eller på den lokale tankstation.

LÆS OGSÅ | 3X hurtige familiebiler til under 100.000 kr.

Bevæbnet med et overskueligt udvalg af rengøringsmidler, børster og klude kommer man meget langt uden at bruge mange hundrede kroner. Forbereder man bilen før en tur i vaskehallen, står den som ny, når den kommer ud. Bruger man knofedt (pas på med støvsugeren) og skånsomme rengøringsmidler i kabinen, står den som slikket. Og krummerne omkring gearstangen? Vi viser dig, hvordan du får hver eneste af dem op.

Om forfatteren

Morten Bek

Morten har testet langt over 1.000 nye biler. Mens superbiler med 700 hk kan være meget sjove, så er hans passion de biler, danskerne rent faktisk køber og bruger til dagligt.