maj 18, 2021

VIDEO: Skal du købe eller privatlease din næste bil?

Hvis du skal have ny bil, kan det være svært at overskue, hvad der økonomisk bedst kan betale sig. Er det køb eller privatleasing? Bilbasen Guide giver dig overblikket, her.

Af: Morten Bek  / d. 18. maj 2021

Med en bil på privatleasing er du bundet i en periode på 12 måneder. Derefter er du fri og har ingen yderligere forpligtelser i forhold til bilen. Køber du en ny bil, så hænger du selv på service og videresalg. Til gengæld kan du køre så mange kilometer, du har lyst til, og bilen tilhører dig og ikke et leasingselskab.

SE OGSÅ | VIDEO: Plug-in hybrid eller ren benzin?

Køb og privatleasing kommer med fordele og ulemper. Alt efter lyst og behov er der grund til at undersøge, hvad der bedst kan betale sig. For at gøre det nemmere at vælge rigtigt, undersøger vi de primære udgifter til en ny bil – både køb og privatleasing – i en periode på 36 måneder, som er den typiske kontraktperiode ved privatleasing.

Skal du købe eller privatlease? Bilbasen Guide giver dig overblikket.

Køb eller privatleasing?

Der er frihed i at vælge en bil på privatleasing. Allerede når du kigger på priserne på den model, du har udset dig, kan du se de samlede udgifter for hele perioden opgjort ved siden af engangsydelsen og den månedlige ydelse. Det er nemt og lige til. Du skal hverken tænke på lån, service eller afskrivning, men bare køre (og sørge for at holde dig til det antal kilometer, du har med i leasingkontrakten).

SE OGSÅ | VIDEO: Din bil kan selv ringe 112 med eCall

Men der er en anden frihed indbygget i at købe en bil. Du kan frit vælge farve og udstyr, køre så mange kilometer du har lyst til – og bilen er din (eller bankens). Køber du en ny bil, kan du sikre dig bedre overblik over udgifterne ved at tegne en serviceaftale, eventuelt med reparationer. Hvis bilen er en værdifast en af slagsen, vil afskrivningen desuden være overskuelig. Efter 3 år vil afskrivningen, stort set uanset hvad, være høj. Men værditabet vil efterhånden aftage markant og efter 8 år, hvor billånet typisk er betalt af, ejer du selv restværdien i bilen.

Med privatleasing skal du huske, at du efter tre år igen skal have penge op af lommen til en engangsydelse, som du aldrig får igen. Når du køber bil, skal du huske, at afskrivningen er en stor del af udgifterne. Den ene løsning kan være bedre for dig end den anden. Med vores eksempler får du eksempler på udgifter ved både køb og privatleasing, så du er bedre rustet til at tage den rigtige beslutning.

9 ud af 10 kan i gennemsnit spare 3.000 kr. på deres bilforsikring. Indtast din nummerplade og se din pris på 30 sekunder - gratis!
Jeg kan ikke nummerpladen
Leveret af Samlino logo
Del artikel:

Andre fandt dette interresant

Redaktionen anbefaler

Mød redaktionen

Simon Petry Hallenslev

Artikler om gamle såvel som nye biler, de seneste nyheder til bilentusiaster og afsendelse af Bilbasens nyhedsbrev er det, som Simon roder med.

I sit arbejde på Bilbasen kombinerer Simon en brændende passion for biler med sin viden fra Copenhagen Business School. Når artiklerne forfattes, er det derfor ikke kun med en dybtliggende interesse for biler, men også med omtanke for ting som SEO-optimering og korrekt markedskommunikation.
Bilbasen er Danmarks største markedsplads for køb og salg af såvel nye som brugte biler, autocampere, varevogne og busser.

Bilbasen er desuden et redaktionelt univers, som gennem artikler, gallerier og videoer leverer en kombination af guides, tests og nyheder inden for bilernes verden. Så kort sagt får du her både en markedsplads og et medie, som klæder dig på til at købe, eje, lease eller sælge en bil.
© 2023 Bilbasen Blog Schibsted Denmark ApS